Projektanci osób starszych

11 maja 2015 17:33 / 3 osobom podoba się ten post
Ich habe Spaß mit allem, was ich gelesen. Einige Leute aus dem Forum sind klüger zu allen Bestimmungen und deutschem Recht. Sie können weiter zu schreiben, Ich mag zu lesen, auch Dummheit. :) Nicht jeder ist ein guter Betreuerin, nicht jeder ist ein guter Chef. Ich schaue nicht zurück. Ich freue mich und nicht an einem platz stehen. Jeden Tag habe ich in den Spiegel schauen und sagen Sie sich es dir gut geht. Ich wünsche Ihnen allen einen angenehmen Nachmittag.
Oh, sorry über die Schreibweise, aber ich bin immer noch das Erlernen der deutschen Sprache :)
11 maja 2015 17:34 / 5 osobom podoba się ten post
Generalnie, ostatnio się nie udzielam, natomiast "nie chciałabym się wtrancać" , aleeee... czytając posta osoby o dość komicznym i w żaden sposób niezrozumiałym dla mnie nicku, poczułam w sobie mnóstwo agresji... Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucie, ale po czolerę obrażać innych? Można konstruktywnie się wypowiedzieć, "nie wchodząc" na czyjąś ambicję, i nie wyrażać się z pogardą.
"Nikt nie pozwoliłby sobie, żeby pdp chodziła w upierdzielonej bluzce, z tłustymi włosami". A co mają zrobić opiekunki, których podopieczni, zdrowi na umyśle, nie wyrażają zgody na przestrzeganie podstawowych zasad higieny? Mam teraz taką sytuację, na siłe nie da rady, po dobroci nie da rady, rodzina nie przekona i koniec. Nie mam wpływu na tą sytuację, czy to znaczy,że źle zajmuję się swoimi podopiecznymi? Ja tak nie uważam. A przez "koleżankę" przemawia egoizm, pycha i irracjonalne zachowanie w postaci "wstawiania się" za człowiekiem, który dość sporo za uszami ma.
Kasia63 , faktycznie od razu skojarzyło mi się to z pojeniem końmi;)
11 maja 2015 17:38 / 4 osobom podoba się ten post
Hola hola miłe Panie. Zdaje się , że wątek o projektowaniu jest w innym miejscu!!! Chcecie , żeby Wielki Brat się zdenerwował i zamknął wątek o rozmawianiu z podopiecznymi? W jaki wtedy sposób dowiemy się o wyższości byłego opiekuna, a teraz biznesmena nad nami, zwykłymi opiekunkami i jak to ślicznie ujęła pani PHK czy PKH, granatem od pługa oderwanymi?
11 maja 2015 17:38 / 2 osobom podoba się ten post
No patrz,to samo pamiętam:)I chyba nie tylko ja....
11 maja 2015 17:44 / 4 osobom podoba się ten post
Wichurko--------------------------nauczycielko Ty nasza...... popraw ten post u gory bo na moje zdanie wola o pomste do nieba......
11 maja 2015 17:47 / 1 osobie podoba się ten post
nesca_nebesca

i poważnie nie koffasz Eryków??? :)))))))))))))))))) Co za kobieta:))))))))))))))

nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........jeden to moze jeszcze gdzies by sie wcisnelo co by maz nie zauwazyl...............

wiem jedno gdybym musiala zrezygnowac z jakiegos waznego powodu napewno bym to zrobila.......
11 maja 2015 17:47
No i robert72, acytowal mojego posta i nie zdayzlam przeczytac "D
11 maja 2015 17:49 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

jejku jejku i co my teraz zrobimy????????????????
11 maja 2015 17:50 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........jeden to moze jeszcze gdzies by sie wcisnelo co by maz nie zauwazyl...............

wiem jedno gdybym musiala zrezygnowac z jakiegos waznego powodu napewno bym to zrobila.......

No pewnie, że tak...żarty żartami , ale w końcu " Pieniądze to nie wszystko" :)
11 maja 2015 17:51 / 5 osobom podoba się ten post
Jolek

Kazał ci sie przeprojektować;)
I napisał posta,chyba myślał że po niemiecku
Ale to nie było po niemiecku....
11 maja 2015 17:53 / 7 osobom podoba się ten post
Robert, o co chodzi? Wydawałeś mi się wcześniej sympatycznym facetem z poczuciem humoru, a tu takie kwiatki. Co Cię tak frustruje? Opiekunki mają za dużo wolnego, czasu, za słabo znają język, za mało kompetentne są? Nawet jak tak jest, to dlaczego tak nad tym ubolewasz? Osobiście przecież Ciebie to nie dotyczy. Każdy lub każda z nas wiadomo , powinna swoją pracę wykonać jak najlepiej. Znajomość języka, zgadzam się z Tobą jest tu bardzo ważna. Zgoda, jeśli idzie o mówienie podopiecznym na Ty bez ich przyzwolenia. Właśnie teraz trafiła mi się prawdziwa Dama, której mówię Frau, bo sama nie zaproponowała mi byśmy duzen. Wcześniej babci dużo od niej starszej mogłam mówić na ty. Jednak... Kiedy córka babci zwraca się do mnie raz przez pani, raz Du i jest mniej więcej w moim wieku, nie widzę powodu bym miała mówić jej przez Pani. Sama nie usłyszałam od niej propozycji przejścia na Ty. Wybacz, Stary! ale to są sprawy między zainteresowanymi stronami. Nie rozumiem po jakiego grzyba pouczasz dorosłą kobietę jak ma się zwracać do rodziny. Tym bardziej, że mówi córce po imieniu rozmawiając tylko z Tobą. Robert, proszę Cię wyluzuj! Nie próbuj naprawiać świata, bo nie wierzę, że jesteś aż tak mocny. Powodzenia w pracy i życiu osobistym.
11 maja 2015 17:56
nesca_nebesca

No pewnie, że tak...żarty żartami , ale w końcu " Pieniądze to nie wszystko" :)

.....ale bez pieniędzy to .......))))))
11 maja 2015 17:58
Barbara niepowtarzalna

.....ale bez pieniędzy to .......:-)))))))

so? :))))))))))))))))))))))
11 maja 2015 18:00 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Hola hola miłe Panie. Zdaje się , że wątek o projektowaniu jest w innym miejscu!!! Chcecie , żeby Wielki Brat się zdenerwował i zamknął wątek o rozmawianiu z podopiecznymi? W jaki wtedy sposób dowiemy się o wyższości byłego opiekuna, a teraz biznesmena nad nami, zwykłymi opiekunkami i jak to ślicznie ujęła pani PHK czy PKH, granatem od pługa oderwanymi?

Wiesz doda,myślałam że jestes kobietą z klasą, ale źle myślałam.Fajna babka jestes fajnie piszesz ale poddałas sie "owczemu pędowi".Nie znacie umiaru w deptaniu kogoś kogo nie lubicie.Niech każdy sie wypowiada tak jak potrafi i niech tez tak pisze jak umie.Widzę,że temat topiku w 100% trafny w wielu przypadkach im opiekunka starsza tym trudniej się z nią dogadać.Macie satysfakcje? no to cieszcie się i miłego popołudnia.

Często myślę,że los wyrówna wszystko.Nie mozna z ciężkiej szteli przenosić emocji na forum,mozna się wyżalić, żartować,radzić. Ludzie czas chyba odpuścić to obrzucanie błotem .Nie ma przymusu czytania wszystkich wpisów i komentowania. możeSkąd sie bierze takie podejście z charakteru,podlizania sie pustakom,udowodnienia że jest sie lepszym?To wirtualny świat dzisiaj Robert jutro ja, a po jutrze może kasia,krysia czy beatka. Po co to?
11 maja 2015 18:00 / 4 osobom podoba się ten post
Jolek

Kurdęka, ja musze od nowa dzisiaj swoja pdp zaprogramowac(zaprojektowac) bo przecie jak sie jej sie siusiu nie chce to nie wola, a corka zas tlumaczy ze raz w nocy ma isc. No ludzie, no kretyni no.... Za duzo spalam normalnie o 2 noce, za duzo. Co za barany mi sie trafily. Dobrze ze chociaz kupuja co chce :D

Zacznij projektowanie od siebie!:)  . własnie swoim wpisem pokazałaś kim jestes i jak traktujesz ludzi. Barany to się pasą na łące a zakupy robią ludzie a nie zwierzęta. Tego chyba jednak nie uczyli w szkole do której chodziłaś bo pewnienie gdyby uczyli to twoje postrzeganie ludzi byłoby inne.Cóż ,jak sie ma skończone 8 klas ( 7 zerówki i 1 religi ) to potem takie głupoty  sie wypisuje.
Masz jednoznacznie postawę roszczeniową do wszystkiego, jesteś w swojej ocenie dowcipna, najmądrzejsza, najelokwentniejsza.Dobrze ,ze tylko w swojej. Juz ci kiedys pisałem, ty sie nie nadajesz do pracy jako opiekunka bo najzwyczajniej w swiecie nie masz ddo tego predyspozycji. Poczytaj swoje posty jakie piszesz,wówczas może zrozumiesz treść mojej wypowiedzi...:)