Na wyjeździe #25

31 maja 2015 11:45 / 9 osobom podoba się ten post
Lepsze Wam opowiem.Mam koszulke z Euro2012,z napisem Polska i w D często w niej chodzę-i tu jedna z opiekunek mnie pyta:"a nie wstydzisz się w tej koszulce?".......A juz jak na paradzie poprosiłam jednego z panów uczestników o wspólne foto,które nam zrobił jego kolega, policjant to komentarz był,tej samej pani,ze jestem nienormalna ,że nie wolno sie afiszować tym ,że się jest z PL,że to nie wypada itp.......Ale w DM, to wypada sie drzec na cały sklep???Albo w kawiarni????Wyśmiałam ja bo takie podejscie dla mnie jest i śmieszne i smutne i żenujace.....
31 maja 2015 11:51 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Wyczytałam własnie ,że wczoraj był dzień bez stanika, a dzis dzień bez majtek:):):):)To co dziewczęta?Wietrzymy????:):):):):):)

A mnie akurat dzisiaj korzonek popuścił. Nie dam rady bez majtek. Poobklejałam się plastrami i galotów trochę powinnam mieć, żeby korzonkowi w miarę ciepło było. No nie da sie dzisiaj Kasiu ;-// Dawno sie korzonki nie odzywały. A to wszystko chyba przez te niemiecka oszczędność. Kto to widział kołdrę 135x200 ??? Toż to dzieci pod takim czyms mogą spać a nie dorosła osoba i to jeszcze kręcąca się w nocy. 
31 maja 2015 12:19 / 3 osobom podoba się ten post
Współczulski Mycha-korzonki sa paskudne:(Smaruj mascią rozgrzewajacą jak masz jakaś.P/bólowo najlepszy Ibuprom,bo jest jednoczesnie p/zapalny. Doczytałam jeszcze,o zgrozo,że dzis takze dzień bez tytoniu,międzynarodowy!!!!Ale przeciez nie rzuce fajek z tak błahego powodu:)To juz predzej gatki zzuję:):):)Hi hi hi
31 maja 2015 12:23 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Współczulski Mycha-korzonki sa paskudne:(Smaruj mascią rozgrzewajacą jak masz jakaś.P/bólowo najlepszy Ibuprom,bo jest jednoczesnie p/zapalny. Doczytałam jeszcze,o zgrozo,że dzis takze dzień bez tytoniu,międzynarodowy!!!!Ale przeciez nie rzuce fajek z tak błahego powodu:)To juz predzej gatki zzuję:):):)Hi hi hi

hihihi mniej bolące.Bez papierosa będziesz wkurzona ,a bez majtek ,,wyluzowana..
31 maja 2015 13:40
Mycha

A mnie akurat dzisiaj korzonek popuścił. Nie dam rady bez majtek. Poobklejałam się plastrami i galotów trochę powinnam mieć, żeby korzonkowi w miarę ciepło było. No nie da sie dzisiaj Kasiu ;-// Dawno sie korzonki nie odzywały. A to wszystko chyba przez te niemiecka oszczędność. Kto to widział kołdrę 135x200 ??? Toż to dzieci pod takim czyms mogą spać a nie dorosła osoba i to jeszcze kręcąca się w nocy. 

ja widziałam, bo spałam pod taką 4 m-c w sumie u pierwszej PDP i to jeszcze w zimę, dobrze że była jeszcze narzuta, bo inaczej to bym chyba już wąchała kwiatki od spodu, od tego zimna :P, a na poważnie to bardzo Ci współczuję, tutaj też mam dość wąską kołdrę, ale kocyk ze sobą wzięłam i nim się przykrywam :)
31 maja 2015 15:58
Pewnie dlatego, że to działki bez prawa zabudowy, czyli nie możesz nawet kibla postawić legalnie. Moi znajomi z Łodzi mają taką działkę własnie i co roku ciągną przyczepę , zeby sobie rekreacji zazyć. Bez sensu moim zdaniem, ale nie wiedzieli jak kupowali jaki jest plan zagospodarowania przestrzennego. Okazuje się ze sa w czarnej d......e jesli chodzi o inwestycje na swoim terenie.
31 maja 2015 16:06
z całą pewnością są to ceny przedprzetargowe.Miasto wystawia działkę na licytację,a jaką cenę końcową osiągnie to lepiej nie wiedzieć.Do zakupu działki dochodzą podatki,w tym klimatyczny,przepisy..i często jest żadany plan zagospodarowania działki tzw,biznesplan.Jeśli na małej działce rosną drzewa to niekoniecznie jest tak ,że postawisz sobie wielki dom,bo moze być zastzreżenie w umowie ,że jest to plac pod pole namiotowe,a drzewa nie masz prawa ruszyć.Oferty bywają czesto żle opisywane .Wpisana jest wielkość działki tak jak Ty napisałaś 400m/2od 13.000-25.000,ALE OD METRA a to już ,,KOSMOS,,Co się kryje?Chęć pozyskania zainteresowania inwestorów.Zastanawiałaś sie kiedyś ogladajac reklamę aut w tv?No tanie jak barszcz.Kup nowego VW np.prosto z salonu za 50.000 jak używany roczny dochodzi do sumy 100,000tys.;)
31 maja 2015 16:09 / 1 osobie podoba się ten post
Nie no,zawsze malutkimi literkami jest napisane że te 50 tys to pierwsza rata / z czterech..../
31 maja 2015 16:19 / 1 osobie podoba się ten post
no takimi malusieńkimi ,że mucha wiecej potrafi ,,nawalić,,hihihi
31 maja 2015 16:27
pestka

no takimi malusieńkimi ,że mucha wiecej potrafi ,,nawalić,,hihihi

hehe!
31 maja 2015 16:33 / 3 osobom podoba się ten post
izanami

ja widziałam, bo spałam pod taką 4 m-c w sumie u pierwszej PDP i to jeszcze w zimę, dobrze że była jeszcze narzuta, bo inaczej to bym chyba już wąchała kwiatki od spodu, od tego zimna :P, a na poważnie to bardzo Ci współczuję, tutaj też mam dość wąską kołdrę, ale kocyk ze sobą wzięłam i nim się przykrywam :)

Za tydzień córka wraca z urlopu, musimy porozmawiać o tej kołdrze. Finanse w tej rodzinie nie grają roli tak wiec nie poddam się. Musze miec coś konkretniejszego do przykrycia moich szlachetnych "korzonków" bo inaczej ......... nie wróce !!!!! hahaha. Myślę, że nie bęzie problemu. 
31 maja 2015 17:24 / 1 osobie podoba się ten post
Bo prawdopodobnie nieuzbrojone i z uzbrojeniem kłopoty jakieś.No i 400m2 to pierdolniczek nie działka-jak postawisz dom to ledwo na auto miejsce jest.Nie sa raczej też działki blisko morza -za tanie.U nas dookoła 1000m2-uzbrojone w prąd i kanalize,bez wody pitnej chodzą po 70-90 tys zł a to jest przecież 1,5 km od plaży.W Łazach taka sama działka,z podobnym uzbrojeniem ponad 300 tys!!!!bo krok od plaży.Zresztą na całym Wybrzeżu ceny mocno są zróżnicowane-kwestia lokalizacji.
31 maja 2015 18:11 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Lepsze Wam opowiem.Mam koszulke z Euro2012,z napisem Polska i w D często w niej chodzę-i tu jedna z opiekunek mnie pyta:"a nie wstydzisz się w tej koszulce?".......A juz jak na paradzie poprosiłam jednego z panów uczestników o wspólne foto,które nam zrobił jego kolega, policjant to komentarz był,tej samej pani,ze jestem nienormalna ,że nie wolno sie afiszować tym ,że się jest z PL,że to nie wypada itp.......Ale w DM, to wypada sie drzec na cały sklep???Albo w kawiarni????Wyśmiałam ja bo takie podejscie dla mnie jest i śmieszne i smutne i żenujace.....

I to jest własnie klasyczny przykład zakompleksionego garkotłuka!~Wstydzić się, ze jest Polką? Kasia, szacun, nos te koszulke jak najczęściej!
31 maja 2015 18:29
doda1961

I to jest własnie klasyczny przykład zakompleksionego garkotłuka!~Wstydzić się, ze jest Polką? Kasia, szacun, nos te koszulke jak najczęściej!

Troche doda1961
Opiekunka naiskrzasz temat a to i dobrze i brawa!
31 maja 2015 18:33 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Ja tego nie rozumiem! Wiadomo jest się obcokrajowcem, jedak nic z tym nie zrobimy. Powinnyśmy się cieszyć że jesteśmy z kraju, w którym żyje się nieźle, a że ciągnie nas żeby żyć jeszcze lepiej, to dobrze. To znaczy że jesteśmy zaradne i nie siedzimy na tyłkach i nie narzekamy na nas los tylko działamy. Nigdzie gdzie byłam, czy to w Niemczech czy w Hiszpani, nie ukrywałam że jestem z Polski. Nie rozumiem ludzi którzy wstydzą się tego kim są, w sumie swojej tożsamości. Najlepszy numer wycięłam jak znajoma, która od lat już w DE siedzi zaczęła mnie odpytywać po niemiecku oczywiście tak dla żartu, to ja jej udzielałam odpowiedzi po polsku, a co nie będę się produkować w języku "wroga" jak wcale nie muszę :)))