Na wyjeździe #25

02 czerwca 2015 08:25 / 3 osobom podoba się ten post
bieta

Wczoraj to nawet wytkęła mi moje wykształcenie niepełne wyższe, a to też nie ma nic wspólnego z obowiązkami opiekunki !!!
Dlatego piszę tutaj : mleczko1  od mojego wykształenia wara, zrozumiano ? 

tak jakby to mialo jakies znaczenie.....  z tym wyksztalceniem chodzi...... zawsze sie do czegos przyczepi asama nieskazitelna........ eh jak mnie kiedysnerwa puszcza.....
02 czerwca 2015 08:27 / 2 osobom podoba się ten post
Znowu? Czy nigdy nie macie dość kłótni?
02 czerwca 2015 08:32 / 4 osobom podoba się ten post
ale przeciez nikt tu sie nie kluci wymieniamy zdania i spostrzezenia
02 czerwca 2015 08:49 / 3 osobom podoba się ten post
Jesli ktos chce i ma takie mozliwości, że podczas pobytu u PDP może wykonywac prace ogrodowe to jego indywidualna sprawa. Nie rozumiem dlaczego paniusie takie larum podniosły? Bo co, bo Mleczko taką ma stelle, ze ma czas zajać sie PDP, odpocząć, popracować sobie w ogródku i cieszyc się tym co w nim rosnie? Nie przesiaduje całymi dniami na forum, woli ten czas spedzic w inny sposób i to niektóre paniusie kole w oczy. Pomodorki, ogórki czy inne warzywa każdy chetnie zjada.Różnica pomiedzy Mleczko a paniusiami jest taka, że Mleczko zorganizowała sobie czs i poukadała pracę, nuda jej nie grozi natomiast paniusie od rana wiszą na forum ,z nudów szukają problemów,dokonuja wpisów aby tylko zaistniec,aby zajątrzyć bo musi się coś dziac i dzień jakoś zleci.Która paniusia uczy sie choćby jednego niemieckiego słowa każdego dnia? Uczyc się,po co. Przecież paniusie napisały ,ze one do pracy do Niemiec przyjechały i to niech Niemcy ucza sie jezyka bo paniusie doskonale wiedzą jak zająć sie PDP a do tego jezyk im niepotrzebnyMiłego i spokojnego dnia wszystkim życzę
02 czerwca 2015 08:56 / 6 osobom podoba się ten post
Kobiety szkoda życie na kłótnie i zwady,nie lepiej aby było miło a jak ktoś nie pasuje to omija się go szerokim łukiem i nie komentuje,bo po co?Miłego dzionka i dużo uśmiechu
02 czerwca 2015 09:03 / 10 osobom podoba się ten post
Oczywiście nie ma sensu" kłótnia dla kłótni"ale jesli ktoś ujawnia prywatne maile ma forum to postępuje źle i trzeba mu to jasno powiedzieć.
Także po to by inni nie podchwycili tego paskudnego zwyczaju.
02 czerwca 2015 09:17 / 4 osobom podoba się ten post
Moja znajomośc języka niemieckiego pozwala mi na swobodne komunikowanie sie co nie przeszkadza mi w tym aby w dalszym ciagu uczyć się tegoż języka na kolejnym poziomie w VHS, co i Tobie polecam
Do Mleczkowej szklarni leciec nie muszę, mam co podlewać u siebie a wieczorkiem mogę usiąść pośród kwiatów i popijając piwko napawać się pieknym widokiem.I tak zrelaksowany z usmiechem na twarzy czytam sobie jak to jedna pani drugiej pani...
02 czerwca 2015 09:21 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No powiedz , żeś mu chociaż z raz " odmrygała " ? czy też stojałaś jak niewinna , zasuszona dziewica ?......o jeżuuuuuu ! Ciebie i Ivanilkę to się nam chyba nie uda "wydać " , nawet na jakiś romansik skusić Was nie można ......ten za duży , tamten kurduplowaty ....a to wino greckie sikaczem smakuje ....a nie było se zabrać z butelczynę naszego , poczciwego " jabola " i w kanjpce ukradkiem pod stolikiem se polewać ? .....No ! i puścić taką w świat to tylko ruiny by oglądała ,ale  żeby se chłopa przygruchać to już nieeeee !!!!.....a tak się nam marzyło , że ktoś coś pięknego przeżyje , opisze nam tu ze szczegółami  a tu nic ! ......
Chociaż nam powiedz , że jakiegoś " kamolka " z Akropolu przywiezłaś , trochę historycznej ruiny do kraju przemyciłaś - jak nie płomiennym romansem to niech nam chociaż jakimś szmuglem z dreszczykiem tu powieje ......biedne my forumowiczki , teraz możemy się czuć jak matki , które mają z 6 córek i żadnej się nie udaje za mąż nam wydać ! :-):-):-)

Arabaśka - jesteś zaje.....fajna.
Obtarzałam się ze śmiechu solidnie, aż siniaki porobiłam.
Akropolu nie rozebrałam, ruin nie wywiozłam, mam jeno magnesik gipsowy z główką mojego ukochanego Aleksandra Macedońskiego. Tylko takiemu mężczyźnie oddałabym swoją cnotę ( to nic,że nieco naruszona, w końcu dziecko urodziłam) oraz serce płomienne .
Uwielbiam cię. :)))))
02 czerwca 2015 09:23 / 5 osobom podoba się ten post
A czasami jeden Pan wszystkim Paniusiom....?
Ech ,idę na spacerek szkoda mego cennego czasu na urlopie;)
02 czerwca 2015 09:33 / 10 osobom podoba się ten post
Marta

A czasami jeden Pan wszystkim Paniusiom....?
Ech ,idę na spacerek szkoda mego cennego czasu na urlopie;)

Marta , Marta - Ty z wykształceniem " pełnym wyższym " nie wiesz , że panem , paniczem to się urodzić trzeba ? tego jak inteligencji nie da się nabyć !....... bardzo mądre słowa napisała Malina - szkoda nerw , zdrowia , lepiej omijać szerokim łukiem ...... a skoro jakiś " chłopina " wie , że my cały czas na forum urzędujemy ? tzn. , że on też , tylko z ukrycia , bo skąd by to wiedział ? .......a może zaapelujemy do Modiego , żeby ustalił godziny na forum dla każdego indywidualnie ? wtedy i w oczy by nie kłuło i chłopina mógłby się spokojnie fachową robotą zająć a tak to biedaka " sztresuje się i sztresuje ! "
02 czerwca 2015 09:47 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Marta , Marta - Ty z wykształceniem " pełnym wyższym " nie wiesz , że panem , paniczem to się urodzić trzeba ? tego jak inteligencji nie da się nabyć !....... bardzo mądre słowa napisała Malina - szkoda nerw , zdrowia , lepiej omijać szerokim łukiem :-)...... a skoro jakiś " chłopina " wie , że my cały czas na forum urzędujemy ? tzn. , że on też , tylko z ukrycia , bo skąd by to wiedział ? .......a może zaapelujemy do Modiego , żeby ustalił godziny na forum dla każdego indywidualnie ? wtedy i w oczy by nie kłuło i chłopina mógłby się spokojnie fachową robotą zająć a tak to biedaka " sztresuje się i sztresuje ! " :-)

A ja nie wiedzialam, że jestem "paniusią"????"/>
02 czerwca 2015 09:48 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No powiedz , żeś mu chociaż z raz " odmrygała " ? czy też stojałaś jak niewinna , zasuszona dziewica ?......o jeżuuuuuu ! Ciebie i Ivanilkę to się nam chyba nie uda "wydać " , nawet na jakiś romansik skusić Was nie można ......ten za duży , tamten kurduplowaty ....a to wino greckie sikaczem smakuje ....a nie było se zabrać z butelczynę naszego , poczciwego " jabola " i w kanjpce ukradkiem pod stolikiem se polewać ? .....No ! i puścić taką w świat to tylko ruiny by oglądała ,ale  żeby se chłopa przygruchać to już nieeeee !!!!.....a tak się nam marzyło , że ktoś coś pięknego przeżyje , opisze nam tu ze szczegółami  a tu nic ! ......
Chociaż nam powiedz , że jakiegoś " kamolka " z Akropolu przywiezłaś , trochę historycznej ruiny do kraju przemyciłaś - jak nie płomiennym romansem to niech nam chociaż jakimś szmuglem z dreszczykiem tu powieje ......biedne my forumowiczki , teraz możemy się czuć jak matki , które mają z 6 córek i żadnej się nie udaje za mąż nam wydać ! :-):-):-)

Ha, jak "zasuszoną dziewicą" postraszysz, to kto wie, czy se jakiej "połówki" nie znajdą;))).
Noooo, ja bym się wystraszyła:))
Apropo mrygania, to nie polecam, oczy pieką;))), chociaż może dlatego, że ja mrygałam obydowma naraz;))).
02 czerwca 2015 09:49 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Marta , Marta - Ty z wykształceniem " pełnym wyższym " nie wiesz , że panem , paniczem to się urodzić trzeba ? tego jak inteligencji nie da się nabyć !....... bardzo mądre słowa napisała Malina - szkoda nerw , zdrowia , lepiej omijać szerokim łukiem :-)...... a skoro jakiś " chłopina " wie , że my cały czas na forum urzędujemy ? tzn. , że on też , tylko z ukrycia , bo skąd by to wiedział ? .......a może zaapelujemy do Modiego , żeby ustalił godziny na forum dla każdego indywidualnie ? wtedy i w oczy by nie kłuło i chłopina mógłby się spokojnie fachową robotą zająć a tak to biedaka " sztresuje się i sztresuje ! " :-)

Chłop z konewką wieczorowa porą przegląda forum o czym napisał w swojej wypowiedzi. Czytaj ze zrozumieniem a nie nastawiaj sie na atak
02 czerwca 2015 10:08 / 9 osobom podoba się ten post
robert72

Chłop z konewką wieczorowa porą przegląda forum o czym napisał w swojej wypowiedzi. Czytaj ze zrozumieniem a nie nastawiaj sie na atak:-)

Nie myl " ataku " z " obroną " - piszesz paniusie to , paniusie tamto - w tych określaniach nie widać żartu , tylko zwykłą , lekceważącą ironię , więc pisz " rozumnie " a odczytam ze zrozumieniem . Mnie swary , zwady nie są potrzebne do szczęscia , ale czasem już mam powyżej uszu ( jak Andrea ) wstawianie fotek w każdym , możliwym temacie , wywlekania jakichś zamierzchłych " brudów " . Wiesz co Robert ( 72 letni ??? ) ? na forum jestem od stycznia ubiegłego roku - z niejedną osobą miałam jakieś zatargi , ale ja nawet nie pamiętam z kim ? bo można dać sobie wirtualnie po pysku , ale nie ma co rozdrapywać zaleczonych zadrapań , bo bardziej bolą niż świeże ! .......tylko tyle , biorę się za pierogi z truskawami ......a nie , najpierw się jeszcze umyć i ubrać muszę
02 czerwca 2015 10:51 / 2 osobom podoba się ten post
A ja tam jestem paniusia a co nie można.....można mogę być nawet madame jak kiedyś jedna podopieczna do mnie mówiła,zapytała oczywiście czy może,odpowiedziałam że bardzo mi się to podoba.