Na wyjeździe #25

03 czerwca 2015 09:14 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Zgadzam się z powyższym.

Ze względu na urok tego miasta skłaniam się ku powrotowi w "dziwne" miejsce :-)

Nie wyobrażam sobie,żebys nie wróciła. :)
Pamiętaj o ukulturalnieniu!!!
Mam ci mnóstwo do pokazania. :)
03 czerwca 2015 09:29 / 1 osobie podoba się ten post
Lawendo, a prywatne wycieczki tez oprowadzasz? Bo moze bym kiedys "po drodze"(w zadna strone nie mam po drodze, ale co tam;)) do Monachium zajechala? Ja co prawda duzych miast wyjatkowo nie lubie, ale jestem pewna, ze w nawet najwiekszym miescie sa miejsca mile dla oka i duszy. Trzeba je tylko znac. A Ty mi wygladasz na taka co to zna kazdy zakamarek. I to nie tylko w Monachium:)
03 czerwca 2015 09:39 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

Lawendo, a prywatne wycieczki tez oprowadzasz? Bo moze bym kiedys "po drodze"(w zadna strone nie mam po drodze, ale co tam;)) do Monachium zajechala? Ja co prawda duzych miast wyjatkowo nie lubie, ale jestem pewna, ze w nawet najwiekszym miescie sa miejsca mile dla oka i duszy. Trzeba je tylko znac. A Ty mi wygladasz na taka co to zna kazdy zakamarek. I to nie tylko w Monachium:)

No nie, aż tak różowo to nie jest, Monachium nie znam aż tak super, w samym mieście byłam zaledwie kilka razy, bo nie pracuję w samym M. tylko na dalekich przedmieściach a poza tym ja mam dar gubienia się, nawet we własnym mieście potrafię się zgubić.
Natomiast jeśli kiedykolwiek będziesz miała ochotę na popołudnie w Monachium, to chętnie cię oprowadzę po znanych mi zakamarkach. Będzie to dla mnie przyjemność, bo cenię sobie dobre towarzystwo pozytywnych i fajnych ludzi. :))))
03 czerwca 2015 09:56 / 8 osobom podoba się ten post
Nie wiem gdzie to napisać wiec piszę tu
Trybunał Konstytucyjny orzekł że osoby zatrudnione na umowach- zlecenie mogą tworzyć związki zawodowe.Oraz dochodzić swoich praw przed sądem pracy ,nie jak dotychczas,przed sądem cywilnym.
03 czerwca 2015 09:59
Marta

Nie wiem gdzie to napisać wiec piszę tu
Trybunał Konstytucyjny orzekł że osoby zatrudnione na umowach- zlecenie mogą tworzyć związki zawodowe.Oraz dochodzić swoich praw przed sądem pracy ,nie jak dotychczas,przed sądem cywilnym.

Warto wiedzieć w razie "W". Dzięki.
03 czerwca 2015 10:01 / 3 osobom podoba się ten post
To dopiero początek zmian.Ale wreszcie coś ku lepszemu idzie
03 czerwca 2015 10:45 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zarządziłam Dzień Czyściocha.
Oczywiście taktownie i delikatnie udało mi się zagonić mojego PDP pod prysznic, przygotowałam wszystko tak, żeby jak najmniej się czuł się skrępowany moją asystą. Do tej pory pan tylko przy umywalce siam, siam sobie radził ale pomyślałam, że zjedzą go w końcu bakterie a mnie przy okazji też jak dalej będę ufać, że pan tak siam, siam sobie zadba o higiene.
A teraz zmieniam pościel, obrusy i prania mam na 3 pralki.
Przychodzi tu w środy po południu pani do sprzątania pościera kurze, poodkurza, umyje podłogi i w całym domu będzie git, tak jak lubię.
03 czerwca 2015 11:25 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

No nie, aż tak różowo to nie jest, Monachium nie znam aż tak super, w samym mieście byłam zaledwie kilka razy, bo nie pracuję w samym M. tylko na dalekich przedmieściach a poza tym ja mam dar gubienia się, nawet we własnym mieście potrafię się zgubić.
Natomiast jeśli kiedykolwiek będziesz miała ochotę na popołudnie w Monachium, to chętnie cię oprowadzę po znanych mi zakamarkach. Będzie to dla mnie przyjemność, bo cenię sobie dobre towarzystwo pozytywnych i fajnych ludzi. :))))

Lawendo, jesli kiedykolwiek nadarzy sie okazja to z przyjemnoscia skorzystam:)I bedzie to nad wyraz ciekawe spotkanie:)Nie tylko ze wzgledu na Ciebie, ale tez na nasze szczegolne uzdolnienie w gubieniu sie:)
03 czerwca 2015 12:25 / 2 osobom podoba się ten post
Gabrysia

Zajrzałam na chwilę na forum, i co widzę?  
Zaraz (2-ga)pod moim postem - pani M. ....ale w zupełnie innym temacie, cieszę się:-)
tym bardziej, że staję się coraz większą fanką ogódków :-)  
Tylko.....że to jest typowa/modelowa korespondencja prywatna - do tego skierowanana personalnie do konkretnej osoby nazwanej z imienia!!  

Tak można Szefie?
-bo jak my chcemy dać tylko cynk, żeby ktoś był pod telefonem, albo spojrzał w pocztę (taka praca, że nie zawsze jest się dostępnym)-  natychmiast jest usuwane + co najmniej zielona uwaga że to jest korespondencja prywatna!!!
W tym przypadku nawet treść + fotka nie przeszkadzają ?    

Szefie - pozwól to nam (głupim) zrozumieć !! :-) 

A to moj kot na wyjeździe,drań jeden znosi mychy*i ptaki  do domu.Ale moge go pogłaskac i przytulić.I to jest to.

Pisz o sobie to co w nawiasie.Mnie to nie dotyczy.Daj spokuj juz pisze ci ktorys raz. Nie stać cie na słowo przepraszam tylko dalej drązysz.Gdybym nie poprosiła kolezanke z forum o przesłanie twoich tresci spowrotem do ciebie dalej bys szła w zaparte.Kompletny brak honoru.Poprostu brak słow.I jak sie z tym czujesz? pewnie dobrze,bo coz ci że kogoś poszargałas.Ubaw był przynajmniej.
03 czerwca 2015 12:39
michasia

Ja tez wrześniowa :randka::niebo pieklo:

Ja również ,ale Panna"/>
03 czerwca 2015 12:46 / 3 osobom podoba się ten post
A umawiajcie sie, Wagi, Panny.... Z zazdrosci nie pekne;) Moze nawet uda mi sie Ewelin namowic na jakiegos kielonka. Ona, tak jak ja, blizniaczka, wiec w miare rozrywkowa byc powinna:) I nudy zabijac nie bedzie musiala przynajmniej ten jeden raz:)
03 czerwca 2015 13:12 / 3 osobom podoba się ten post
moncherie

A umawiajcie sie, Wagi, Panny.... Z zazdrosci nie pekne;) Moze nawet uda mi sie Ewelin namowic na jakiegos kielonka. Ona, tak jak ja, blizniaczka, wiec w miare rozrywkowa byc powinna:) I nudy zabijac nie bedzie musiala przynajmniej ten jeden raz:)

Przybijam piątke z bliźniakami
03 czerwca 2015 13:52 / 5 osobom podoba się ten post
Moncheri, jakiś czas temu i co jakis czas do dzisiaj, wylewasz swoje prywatne pomyje na forum, to dopiero jest szaleństwo i prostactwo, zacznij wiec od swego domu, wywietrz i zmien własny smród na aromat np fiołkowy. Zaczynamy od żóltych kartek? Więc prosze pierwszą żólta dla moncheri, za psucie co jakis czas miłej forumowej atmosfery. Nad następnymi sie zastanowię....
03 czerwca 2015 13:55 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

:piatka: Przybijam piątke z bliźniakami

Gosia, wybacz nie wiedzialam, zes Ty tez blizniaczka:)Ale teraz juz wiem:)
03 czerwca 2015 13:57 / 2 osobom podoba się ten post
Az mi wsyd,że ja tez z pod znaku "bliżniąt"