16 czerwca 2015 19:48 / 6 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalnaDlaczego piszesz w liczbie mnogiej : " szkoda , że nasz kraj nic nam w zamian nie daje ...."..... rozumiem , że masz jakiś żal , ale pomyśl trochę - czym jest miłość , czy tylko braniem ? a Ty dałaś coś , zrobiłaś dla tego kraju ? czy tylko czekasz aż Ci na tacy podadzą ? wszędzie dobrze , gdzie nas nie ma , zachłysnęłąś się " zagranicą " i myślisz , że tutaj za darmo coś Ci dadzą ? nie ! .....No to se " Słoneczko " doświadczaj ( tak wyżej napisałaś ) gdzie indziej , gdzie tylko sobie życzysz a my Polacy , Polki będziemny sobie zarabiać za granicą a wydawać w Polsce .....jeszcze nas trochę w tej " paskudnej " Polsce zostanie nawet gdy Ty zechcesz wyemigrować na stałe .....
Ej, czemu podnosisz mi adrenaline? Tym razem musze wyrazic swoj poglad - tez piszesz w liczbie mnogiej. Czy wedlug Ciebie ktos, kto emigruje traci miano Polaka? W pewnym sensie rozumiem Twoj poglad, ale, prosze, nie wrzucaj wszystkich i nie dziel ludzi na Polakow i nie_Polakow (z racji tego, ze wyemigrowali). Swoj czas, swoje najlepsze lata przepracowalam w Polsce, a teraz, z racji takiej, a nie innej sytuacji, z racji takich, a nie innych przepisow prawa - tez bedziemy emigrantami, czy mi sie to podoba, czy nie. Co wcale nie znaczy, ze moja narodowosc tez sie zmieni.