Na wyjeździe #29

27 października 2015 00:45 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

ani nie miał tych pieniędzy co mu zabrali.......czy ktoś wie o co chodzi???????

To ze ty tych pieniedzy nie masz, nie oznacza, ze inni ich nie maja.
27 października 2015 00:47 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Steropianem nie. Ocieplam styropianem :-):-):-)

I co? Zima idzie, Zdazysz? Teraz juz nikt styropianem nie ociepla. Sa lepsze materialy, nowej generacji.
No ale drogie, o wiele drozsze od styropianu. Nie lepiej poczekac i zrobic ten dom porzadnie?
27 października 2015 00:47 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

To ze ty tych pieniedzy nie masz, nie oznacza, ze inni ich nie maja.

nie polemizuje, za niski to poziom jak dla mnie
27 października 2015 00:49 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

I co? Zima idzie, Zdazysz? Teraz juz nikt styropianem nie ociepla. Sa lepsze materialy, nowej generacji.
No ale drogie, o wiele drozsze od styropianu. Nie lepiej poczekac i zrobic ten dom porzadnie?

Nie dam rady poczekac, bo....umarłam ze śmiechu
27 października 2015 00:49 / 8 osobom podoba się ten post
Prostymi słowami napisze : podczas głosowania w Sejmie nad obywatelskim projektem ustawy antyaborcyjnej - ustawa miała w pełni zakazywać przerywania ciąży bez wyjątków, wszyscy posłowie PiS głosowali za jej przyjęciem . Teoretycznie zatem np moja 15-letnia siostrzenica gdyby została zgwałcona i w wyniku tego gwałtu poczęte zostałoby dziecko : musiałaby oprócz traumy związanej z gwałtem przechodzić także traumę związaną z ciążą , późniejszym wychowywaniem dziecka . PiS z tego się nie wycofał, projekt ten wróci szybko pod obrady nowego sejmu i zostanie uchwalone . Min dlatego całkiem mi nie po drodze z PiS .
27 października 2015 00:50 / 6 osobom podoba się ten post
Knorr

Ty nic nie rozumiesz. retoryke Prezesa partii, ktorej polityke popieram, czyli posrednio dotyczy to elektoratu tej partii. Czyli w dorozumieniu takze mnie to dotyczy.
Nie ma potrzeby robienia wykladu z tego, co prostymi slowami napisane jest.

Ok. Juz rozumiem. 
Jak ktoś porówna słowa prezesa do słów Hitlera, to tak samo jakby porównał Ciebie do Hitlera. Uff. Takie proste to było ... 
27 października 2015 00:53 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

nie polemizuje, za niski to poziom jak dla mnie

Pomijajac co przed. Zawsze jak czytam Wasze wpisy to przypomina mi sie reportaz, ktory kiedys widzialem o wykorzystywaniu wlasnie fotografii dzieci, umieszczanych w sieci. Pamietam ostrzezenie i prosbe jednoczesnie o nie umieszczanie zdjec swoich pociech w necie. Ale zrobisz jak zechcesz. Twoja sprawa.
27 października 2015 00:55 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra2

Ok. Juz rozumiem. 
Jak ktoś porówna słowa prezesa do słów Hitlera, to tak samo jakby porównał Ciebie do Hitlera. Uff. Takie proste to było ... 

Wichurra, zrob pass. Ja ide spac i robie pass.Mysl co tam sobie chcesz. Dobranoc ))
27 października 2015 00:56 / 6 osobom podoba się ten post
A już zaczęliśmy się rozumieć...
27 października 2015 00:57 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Pomijajac co przed. Zawsze jak czytam Wasze wpisy to przypomina mi sie reportaz, ktory kiedys widzialem o wykorzystywaniu wlasnie fotografii dzieci, umieszczanych w sieci. Pamietam ostrzezenie i prosbe jednoczesnie o nie umieszczanie zdjec swoich pociech w necie. Ale zrobisz jak zechcesz. Twoja sprawa.

Powtarzam: Nie twoje, nie rycz, pilnuj swoich dzieci. Moje jest dobrze chronione, ostrzegam.
27 października 2015 00:58 / 5 osobom podoba się ten post
wichurra2

A już zaczęliśmy się rozumieć...

Umarłam :D
27 października 2015 01:05 / 2 osobom podoba się ten post
Aniak

Prostymi słowami napisze : podczas głosowania w Sejmie nad obywatelskim projektem ustawy antyaborcyjnej - ustawa miała w pełni zakazywać przerywania ciąży bez wyjątków, wszyscy posłowie PiS głosowali za jej przyjęciem . Teoretycznie zatem np moja 15-letnia siostrzenica gdyby została zgwałcona i w wyniku tego gwałtu poczęte zostałoby dziecko : musiałaby oprócz traumy związanej z gwałtem przechodzić także traumę związaną z ciążą , późniejszym wychowywaniem dziecka . PiS z tego się nie wycofał, projekt ten wróci szybko pod obrady nowego sejmu i zostanie uchwalone . Min dlatego całkiem mi nie po drodze z PiS .

No i co z tego, ze Ci nie po drodze?
Masz prawo, zeby takie miec zdanie. Ja Tobie nie nakazuje miec innego, ani tez z tego powodu nie zamierzam Ciebie atakowac, czy zmuszac do zmiany pogladow.
Na tym polega dyskusja wlasnie, zeby szanowac poglady innych i siebie nawzajem. Nie uzywac wulgarnych epitetow, takowych tez porownan, czy wyszukiwac niecenzuralnych okreslen.
Dobrze, ze masz takie zdanie w tej kwestii. Ja jako mezczyna nie mam zdania w tym temaccie, ale szanuje Twoja opinie i rozumiem obawy.
To naturaalne, ze Rodzice martwia sie o swoje dzieci.
Z drugiej jednak strony, ten maly to juz czlowiek. Bardzo trudny temat. Osobiscie jednak przeciwny jestem usuwaniu ciazy.. Bo czy kazdy z nas tutaj z cala pewnoscia byl zaplanowany?
27 października 2015 01:08 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

Powtarzam: Nie twoje, nie rycz, pilnuj swoich dzieci. Moje jest dobrze chronione, ostrzegam.

Wydaje Ci sie. Jest publicznie dostepne.Nieswiadoma jestes niczego. Nie posiadasz wiedzy. Ale to Twoje. Tak masz racje. ty wiesz wszystko najlepiej. Nawet mnie poznajesz i wiesz kim jestem. Wiesz, ze z cyrkiem mam powiazania. Zal mi ciebie.
27 października 2015 01:09 / 4 osobom podoba się ten post
giunta

Umarłam :D

to po smierci jeszcze pisac pozwalaja?
27 października 2015 01:09 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

to po smierci jeszcze pisac pozwalaja?

Jak widać.