Jak widać.
Jak widać.
Nie dam rady poczekac, bo....umarłam ze śmiechu :-):-):-)
Wydaje Ci sie. Jest publicznie dostepne.Nieswiadoma jestes niczego. Nie posiadasz wiedzy. Ale to Twoje. Tak masz racje. ty wiesz wszystko najlepiej. Nawet mnie poznajesz i wiesz kim jestem. Wiesz, ze z cyrkiem mam powiazania. Zal mi ciebie.
za to ty świadom(a) nie do końca wszystkiego ............. i niech tak zostanie.
że dziwo to dajesz się poznać,
tyle mi starczy wiedzy na ten temat.
Bez zainteresowania dalszego.
Nie ma nic lepszego od przekonania o swoim idealnym charakterze, wiedzy, i wyjatkowej urodzie.
Lecz nieswiadoma(y) jestes niczego.
a ten zwrot to opantetowany? Ja po prostu"odbiłam", go do Ciebie:)
idę tez spać ale muszę to jeszcze napisać : w tym przykładzie chciałam pokazać , że wiele założeń programowych PiS w kwestiach zasadniczych pozbawia nas możliwości dokonania wyboru . Poczęte w wyniku gwałtu dziecko nie musi być usuwane ale musi być pozostawiona takiej osobie i jej najbliższym możliwość wyboru . PiS zarówno w tej sprawie ja i w kilku innych zabiera mi możliwość dokonywania wyboru a to z mojego punktu widzenia odbiera mi moją wolność i nadaje mi status bezrozumnej głupiej istoty , za którą trzeba podejmować decyzje - a na to ja się nie godzę absolutnie .
Na jednego , znaczy na jedną ministrkę to by " magdzie " być mogła , bo ona ma w profilu zaznaczone 5 gwiazdek z francuskiego a przyznała mi się , że dopiero jak się wydała za męża to ten język perfekt opanowała . I niech mi kto powie , że obcych języków najszybciej się małe dzieci uczą ? dorośli też ! :-):-):-)
A co ma do tego moja Rodzina tutaj? Co wy z jakas Amelka? O co tu chodzi? Wyjasni mi kto?
Taki sam powod, dla ktorego Ty nienawidzisz. Nie pojde na wczesniejsza emeryture, bo zanim bede mial "swoje" lata, to 7 razy wszystko sie zmieni.
Poza tym nie o emerytury wcale mi chodzi.
Jakim prawem byla partia rzadzaca zabrala z mojego prywatnego konta moje oszczedzane pieniadze z II filaru i przerzucila do ZUS?
Gdzie sa moje pieniadze? Pieniadze, ktore mialy byc dziedziczone przez moich spadkobiercow?
Pytal kto moze mnie o zgode? Jest to latanie budzetowej dziury za pomoca prywatnych moich pieniedzy, ktore zniknely i nie ma. Odkladalem tam przez 25 lat i jest null! Nic nie zostalo, nic. Zostalem oszukany przez partie rzadzaca, ktora slusznie przegrala. Osobista mam z tego satysfakcje!
Jestem ateistką, nie mającą nic do ludzi wierzących, DOPÓKI oni nie zaczynają się wpierniczać,starając się w jakikolwiek sposób wpływać na moje poglądy takie albo śmakie.
Ciebie OnaLisa nie znam, nie oceniam, wolna wola przecież :) Jeśli Tobie z tym dobrze to co mi do tego ;)
Uwierz jednak (ale gra słów mnie naszła), że ateiści, a właściwie bardziej agnostycy, także są dobrymi ludźmi, wrażliwymi na drugiego człowieczka.
Ojejciu ! a co Ty sie tak siepisz ? nie wiesz kto to był Amelka ? tyle razy były jakieś podejrzenia i nie skusiło Cię , żeby sprawdzić , poczytać za " kogo " Cie biorą ? .........poczytałam na spokojnie i wiesz co ? cholerka piszesz zupelnie jak osoba za którą Cię biorą :-) postaram się Ci objaśnić : Amelka to była taka pyskata z ostrym paurem forumowiczka , którą albo się uwielbiało albo nienawidziło . Była zupełnie w porządku dopóki nie zaczęła się bawić w ranienie forumowiczów , grzebanie w życiorysach za pomocą forumowego archiwum , wygrzebywała na światło dzienne nawet najodleglejsze posty , żeby tylko przywalić komuś tak , żeby mógł się poryczeć , żeby zmiażdżyć , zdeptać w ziemię , pokazać " jesteś nikim " - to tak w skrócie .....
Knorreczku kochany , wyobrażałam sobie Ciebie jako faceta 30 - 40 + a Ty mi się tu okazujesz jeszcze bardziej posunięty w latach niż ja sama , bo : cyt. " bo zanim będę miał swoje lata , to 7 razy wszystko się zmieni ...." czyli ? 7 x 4 lata = 28 ,.........25 lat odkładałeś na " drugim filarze .....28 + 25 = 53 lata a.wiadomym jest , że w przedszkolu na ten drugi filar nie odkładałeś , więc nawet gdybyś zaczął odkładać po ukończeniu jakiejś " zawodówki " to : 17 lat + 53 lata = 7 0 lat !!! cholewcia , Ty to dopiero posunięty jesteś !!!oczywiście w latach , żeby nie bylo ! ......
Oświadczam : ja Ciebie o drugie wcielenie " Amelki " nie posądzam , bo : bodajże od września nasza Amelia miała powrócić do zawodu P r a w n i k a , więc tutaj z nami , zwykłymi opiekunkami , często podcierającymi tyłki , wymieniającymi pampersy zupełnie by było JEJ nie po drodze !
Drogie , podejrzliwe koleżanki : dajcie chłopinie święty spokój z tymi podejrzeniami , bo nasza " była koleżanka " nigdy by się nie zniżyła do czegoś takiego , żeby za " chłopa " ( czyt. mężczyznę ) na naszym forum zapitalać :-):-):-)
A co miał nie być , jak był ??? Rybeńko kochana , tutaj na tym forum nawet " Amen " było opatentowane ! tak , tak , zwrócono mi kiedyś uwagę , że papuguję , więc musiałam zakańczać dyskusję tak zwyczajnie , po naszemu " niech się stanie " :-)
Arabasia .Amen zapomniałas napisać w tym swoim długim poście ,którego nie cytuję ,bo ten jest krótszy.Amen.hi.hi.A Knorr ma 45 lat ,tak ma w profilu,więc jego wyliczanki nijak pasują do wieku ,który posiada.Czytałam wszystkie posty z wczorajszego wieczoru wyborczego,jako ,że byłam po troszę zamieszana i wg.naszego kolegi wychodzi z jego wyliczeń wychodzi ,że jest osobą przed sześćdziesiątką,a profil mówi o innym wieku.Raczej każdy jest świadomy co pisze i jakie wątki ciągnie.Bo jak się miesza ,to potem ciężko pamiętać jak to z tą prawdą po kolei było.Ale mnie to nie obchodzi ,bo każdy może sobie pisać na forum co mu się podoba.I nie zawsze zgodnie z prawdą.Bo kary za to nie ma ,a klawiatura wszystko przyjmie.Amen.