Na wyjeździe #29

27 października 2015 01:11
giunta

Jak widać.

Piekne Kobiety wylacznie do Nieba trafiaja. Nie dziwi.
27 października 2015 01:13 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Nie dam rady poczekac, bo....umarłam ze śmiechu :-):-):-)

Tez mam niezla zabawe, ale udalo mnie sie przezyc. Nawet juz zaczynam watpic w plec wlasna. Wszystko ponoc drugiemu wmowic mozna. Jeszcze jak z 5 razy poczytam, ze kobieta jestem. Smiech na sali.))
27 października 2015 01:14 / 15 osobom podoba się ten post
idę tez spać ale muszę to jeszcze napisać : w tym przykładzie chciałam pokazać , że wiele założeń programowych PiS w kwestiach zasadniczych pozbawia nas możliwości dokonania wyboru . Poczęte w wyniku gwałtu dziecko nie musi być usuwane ale musi być pozostawiona takiej osobie i jej najbliższym możliwość wyboru . PiS zarówno w tej sprawie ja i w kilku innych zabiera mi możliwość dokonywania wyboru a to z mojego punktu widzenia odbiera mi moją wolność i nadaje mi status bezrozumnej głupiej istoty , za którą trzeba podejmować decyzje - a na to ja się nie godzę absolutnie .
27 października 2015 01:17 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Wydaje Ci sie. Jest publicznie dostepne.Nieswiadoma jestes niczego. Nie posiadasz wiedzy. Ale to Twoje. Tak masz racje. ty wiesz wszystko najlepiej. Nawet mnie poznajesz i wiesz kim jestem. Wiesz, ze z cyrkiem mam powiazania. Zal mi ciebie.

za to ty świadom(a) nie do końca wszystkiego ............. i niech tak zostanie.
że dziwo to dajesz się poznać,
tyle mi starczy wiedzy na ten temat.
Bez zainteresowania dalszego.

27 października 2015 01:23 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

za to ty świadom(a) nie do końca wszystkiego ............. i niech tak zostanie.
że dziwo to dajesz się poznać,
tyle mi starczy wiedzy na ten temat.
Bez zainteresowania dalszego.

Nie ma nic lepszego od przekonania o swoim idealnym charakterze, wiedzy, i wyjatkowej urodzie.
Lecz nieswiadoma(y) jestes niczego.
27 października 2015 02:00 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Nie ma nic lepszego od przekonania o swoim idealnym charakterze, wiedzy, i wyjatkowej urodzie.
Lecz nieswiadoma(y) jestes niczego.

Przekonania trzeba mieć, człowiek bez swoich wlasnych przekonań cóż znaczy?Czasem jak ktoś weźmie zdjęcie to ma potem komputer prześwietlony, taką wiedzę też trzeba mieć i dobrze ją miećA uroda .......... pomaga w życiu, uśmiech i miłe usposobienie też. A charakter idealny to ja nie wiem co to znaczy.Ale może ty to wiesz? Powiedz........... może ktoś to kupi.

27 października 2015 05:51 / 2 osobom podoba się ten post
ryba

a ten zwrot to opantetowany? Ja po prostu"odbiłam", go do Ciebie:)

A co miał nie być , jak był ??? Rybeńko kochana , tutaj na tym forum nawet " Amen " było opatentowane ! tak , tak , zwrócono mi kiedyś uwagę , że papuguję , więc musiałam zakańczać dyskusję tak zwyczajnie , po naszemu " niech się stanie "
27 października 2015 06:20 / 4 osobom podoba się ten post
Aniak

idę tez spać ale muszę to jeszcze napisać : w tym przykładzie chciałam pokazać , że wiele założeń programowych PiS w kwestiach zasadniczych pozbawia nas możliwości dokonania wyboru . Poczęte w wyniku gwałtu dziecko nie musi być usuwane ale musi być pozostawiona takiej osobie i jej najbliższym możliwość wyboru . PiS zarówno w tej sprawie ja i w kilku innych zabiera mi możliwość dokonywania wyboru a to z mojego punktu widzenia odbiera mi moją wolność i nadaje mi status bezrozumnej głupiej istoty , za którą trzeba podejmować decyzje - a na to ja się nie godzę absolutnie .

Ciągle zapowiadam że kończe pracę w opiece , ale ta kasa,ktora cały czas jest na coś potrzebna . Te powroty do domu ,ktore wprost uwielbiam.Ta moznośc uczenia się wszystkiego, bo przecież kazda nowa sztela to wyzwanie.Zawsze jest jeszcze coś i jeszcze coś. Mowiąc prościej lubię tą robotę.Teraz los jak zwykle dopomógł mi w decyzji . Za bunkruję się na nastepne 4 lata w opiece i niech sie dzieje co chce.
27 października 2015 06:26 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Na jednego , znaczy na jedną ministrkę to by " magdzie " być mogła , bo ona ma w profilu zaznaczone 5 gwiazdek z francuskiego a przyznała mi się , że dopiero jak się wydała za męża to ten język perfekt opanowała . I niech mi kto powie , że obcych języków najszybciej się małe dzieci uczą ? dorośli też ! :-):-):-)

Ministra d/s edukacji?:):):):):)
27 października 2015 06:30 / 10 osobom podoba się ten post
Knorr

A co ma do tego moja Rodzina tutaj? Co wy z jakas Amelka? O co tu chodzi? Wyjasni mi kto?
Taki sam powod, dla ktorego Ty nienawidzisz. Nie pojde na wczesniejsza emeryture, bo zanim bede mial "swoje" lata, to 7 razy wszystko sie zmieni.
Poza tym nie o emerytury wcale mi chodzi.
Jakim prawem byla partia rzadzaca zabrala z mojego prywatnego konta moje oszczedzane pieniadze z II filaru i przerzucila do ZUS?
Gdzie sa moje pieniadze? Pieniadze, ktore mialy byc dziedziczone przez moich spadkobiercow?
Pytal kto moze mnie o zgode? Jest to latanie budzetowej dziury za pomoca prywatnych moich pieniedzy, ktore zniknely i nie ma. Odkladalem tam przez 25 lat i jest null! Nic nie zostalo, nic. Zostalem oszukany przez partie rzadzaca, ktora slusznie przegrala. Osobista mam z tego satysfakcje!

Ojejciu ! a co Ty sie tak siepisz ? nie wiesz kto to był Amelka ? tyle razy były jakieś podejrzenia i nie skusiło Cię , żeby sprawdzić , poczytać za " kogo " Cie biorą ? .........poczytałam na spokojnie i wiesz co ? cholerka piszesz zupelnie jak osoba za którą Cię biorą postaram się Ci objaśnić : Amelka to była taka pyskata z ostrym paurem forumowiczka , którą albo się uwielbiało albo nienawidziło . Była zupełnie w porządku dopóki nie zaczęła się bawić w ranienie forumowiczów , grzebanie w życiorysach za pomocą forumowego archiwum , wygrzebywała na światło dzienne nawet najodleglejsze posty , żeby tylko przywalić komuś tak , żeby mógł się poryczeć , żeby zmiażdżyć , zdeptać w ziemię , pokazać " jesteś nikim " - to tak w skrócie .....
Knorreczku kochany , wyobrażałam sobie Ciebie jako faceta 30 - 40 +  a Ty mi się tu okazujesz jeszcze bardziej posunięty w latach niż ja sama , bo : cyt. " bo zanim będę miał swoje lata , to 7 razy wszystko się zmieni ...." czyli ?  7 x 4 lata = 28  ,.........25 lat odkładałeś na " drugim filarze .....28 + 25 = 53 lata a.wiadomym jest , że w przedszkolu na ten drugi filar nie odkładałeś , więc nawet gdybyś zaczął odkładać po ukończeniu jakiejś " zawodówki " to : 17 lat + 53 lata =  7 0 lat  !!! cholewcia , Ty to dopiero posunięty jesteś !!!oczywiście w latach , żeby nie bylo ! ......
Oświadczam : ja Ciebie o drugie wcielenie " Amelki " nie posądzam , bo : bodajże od września nasza Amelia miała powrócić do zawodu P r a w n i k a  , więc tutaj z nami , zwykłymi opiekunkami , często podcierającymi tyłki , wymieniającymi pampersy zupełnie by było JEJ nie po drodze !
 Drogie , podejrzliwe koleżanki : dajcie chłopinie święty spokój z tymi podejrzeniami , bo nasza " była koleżanka " nigdy by się nie zniżyła do czegoś takiego , żeby za " chłopa " ( czyt. mężczyznę ) na naszym forum zapitalać
27 października 2015 06:34 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Jestem ateistką, nie mającą nic do ludzi wierzących, DOPÓKI oni nie zaczynają się wpierniczać,starając się w jakikolwiek sposób wpływać na moje poglądy takie albo śmakie.
Ciebie OnaLisa nie znam, nie oceniam, wolna wola przecież :) Jeśli Tobie  z tym dobrze to co mi do tego ;)

Uwierz jednak (ale gra słów mnie naszła), że ateiści, a właściwie bardziej agnostycy, także są dobrymi ludźmi, wrażliwymi na drugiego człowieczka.

Ostatnie zdanie mi śie podoba ''Ateiści są wrażliwymi na drugiego człowieka' Bardzo dobrze, pochwalam, osobiście poznałam Takie Osoby i potwierdzam
,że to prawda.
27 października 2015 07:11 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ojejciu ! a co Ty sie tak siepisz ? nie wiesz kto to był Amelka ? tyle razy były jakieś podejrzenia i nie skusiło Cię , żeby sprawdzić , poczytać za " kogo " Cie biorą ? .........poczytałam na spokojnie i wiesz co ? cholerka piszesz zupelnie jak osoba za którą Cię biorą :-) postaram się Ci objaśnić : Amelka to była taka pyskata z ostrym paurem forumowiczka , którą albo się uwielbiało albo nienawidziło . Była zupełnie w porządku dopóki nie zaczęła się bawić w ranienie forumowiczów , grzebanie w życiorysach za pomocą forumowego archiwum , wygrzebywała na światło dzienne nawet najodleglejsze posty , żeby tylko przywalić komuś tak , żeby mógł się poryczeć , żeby zmiażdżyć , zdeptać w ziemię , pokazać " jesteś nikim " - to tak w skrócie .....
Knorreczku kochany , wyobrażałam sobie Ciebie jako faceta 30 - 40 +  a Ty mi się tu okazujesz jeszcze bardziej posunięty w latach niż ja sama , bo : cyt. " bo zanim będę miał swoje lata , to 7 razy wszystko się zmieni ...." czyli ?  7 x 4 lata = 28  ,.........25 lat odkładałeś na " drugim filarze .....28 + 25 = 53 lata a.wiadomym jest , że w przedszkolu na ten drugi filar nie odkładałeś , więc nawet gdybyś zaczął odkładać po ukończeniu jakiejś " zawodówki " to : 17 lat + 53 lata =  7 0 lat  !!! cholewcia , Ty to dopiero posunięty jesteś !!!oczywiście w latach , żeby nie bylo ! ......
Oświadczam : ja Ciebie o drugie wcielenie " Amelki " nie posądzam , bo : bodajże od września nasza Amelia miała powrócić do zawodu P r a w n i k a  , więc tutaj z nami , zwykłymi opiekunkami , często podcierającymi tyłki , wymieniającymi pampersy zupełnie by było JEJ nie po drodze !
 Drogie , podejrzliwe koleżanki : dajcie chłopinie święty spokój z tymi podejrzeniami , bo nasza " była koleżanka " nigdy by się nie zniżyła do czegoś takiego , żeby za " chłopa " ( czyt. mężczyznę ) na naszym forum zapitalać :-):-):-)

Żenada , żenada, żenada , żenada. Zawsze musi być ktos na tapecie,ktoremu trzeba wypomnieć (WYPOMINAJAC) ,że cos napisał albo opisał. Każdy ma prawo pisać oby nie obrażał nikogo. Ciągłe utyskiwania ,że cos nie tak,że nie tak jak wszystkie,że ma inne zdanie.Jesli w dyskusji nie godzę sie z czyimś zdaniem staram sie przekonać, ale nie zmusić do akceptacji mojego stanowiska.Ciaganie po forum, cytowanie, obrażanie i nakrecanie atmosfery to juz obowiazek co niektorych opiekunek.Pocztajcie swoje wpisy te odleglejsze może ostudzi to troche zapędy. Tak przypuszczałam,że wieczor zakończy sie nie smacznie.

Te osoby ktore wyraziły sympatię dla PiS-u to raptem chyba 3 czy 4. Co boicie sie ich? Przeciez każda z nas ma prawo do tego.Nie wtykam sie w takie dyskusje ktore nic nie wnoszą absolutnie nic. Szkoda na nie czasu.A już ataki zbiorowe - to na forum "dobry ton". W takich stutuacjach pewne osoby są wyjątkowo zgodne.

Skoro to nasze wspolne forum to każda/y może się wypowiadać. Chyba,że źle pojmuję "nasze".

27 października 2015 07:18 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A co miał nie być , jak był ??? Rybeńko kochana , tutaj na tym forum nawet " Amen " było opatentowane ! tak , tak , zwrócono mi kiedyś uwagę , że papuguję , więc musiałam zakańczać dyskusję tak zwyczajnie , po naszemu " niech się stanie " :-)

Arabasia .Amen zapomniałas napisać w tym swoim długim poście ,którego nie cytuję ,bo ten jest krótszy.Amen.hi.hi.A Knorr ma 45 lat ,tak ma w profilu,więc jego wyliczanki nijak pasują do wieku ,który posiada.Czytałam wszystkie posty z wczorajszego wieczoru wyborczego,jako ,że byłam po troszę zamieszana i wg.naszego kolegi wychodzi z jego wyliczeń wychodzi ,że jest osobą przed sześćdziesiątką,a profil mówi o innym wieku.Raczej każdy jest świadomy co pisze i jakie wątki ciągnie.Bo jak się miesza ,to potem ciężko pamiętać jak to z tą prawdą po kolei było.Ale mnie to nie obchodzi ,bo każdy może sobie pisać na forum co mu się podoba.I nie zawsze zgodnie z prawdą.Bo kary za to nie ma ,a klawiatura wszystko przyjmie.Amen.
27 października 2015 07:24 / 4 osobom podoba się ten post
Żeby gromadzić kapitał w II filarze przez 25 lat,to musiałby on powstać już około 1990 roku.A tak nie było.
A może to moja pamięć już tak mocno szwankuje?
27 października 2015 07:26 / 4 osobom podoba się ten post
teresadd

Arabasia .Amen zapomniałas napisać w tym swoim długim poście ,którego nie cytuję ,bo ten jest krótszy.Amen.hi.hi.A Knorr ma 45 lat ,tak ma w profilu,więc jego wyliczanki nijak pasują do wieku ,który posiada.Czytałam wszystkie posty z wczorajszego wieczoru wyborczego,jako ,że byłam po troszę zamieszana i wg.naszego kolegi wychodzi z jego wyliczeń wychodzi ,że jest osobą przed sześćdziesiątką,a profil mówi o innym wieku.Raczej każdy jest świadomy co pisze i jakie wątki ciągnie.Bo jak się miesza ,to potem ciężko pamiętać jak to z tą prawdą po kolei było.Ale mnie to nie obchodzi ,bo każdy może sobie pisać na forum co mu się podoba.I nie zawsze zgodnie z prawdą.Bo kary za to nie ma ,a klawiatura wszystko przyjmie.Amen.

Jakos wierzyc mi sie nie chce,że na dzisiaj też zaplanowane nic nie dające wypominki. Nie bronie nikogo,bo wszyscy dorosli i obronią się sami. Ułomnych tu nie ma. Ale czy wyliczenia nie mogą byc przykladowe? Czego szukacie w tych wyliczeniach? Matematycznie zgadzają sie ? no to o co chodzi? Nie można pisac prawdy w profilu bo wszysto będzie na forum wyciągane i analizowane wiek, wykształcenie,znajomośc jezyka - wsztstko!!!!! troche kultury i umiaru nalezy zachowac.Ktoś w dobrej wierze pisze w profilu prawde a później tłumaczyc sie musi.Jaka ta społeczność życzliwa i pomocna.