Poskarżyjki 40

08 listopada 2017 18:51 / 3 osobom podoba się ten post
teresadd

Chcę wysłać parę rzeczy do Polski i po pudełko wielkości jak po żelazku udałam się do Teddy.Dziewczyny rozpakiwywały towar ,więc pudłami zawalony był cały sklep.Wziełam sobie jeden i z grzeczności pytam ,a właściwie stwierdzam ,że biorę.
A ona do mnie że nie wolno ,bo ona wszystkie opakowaniakartonowe musi sprasować i oddać .No zjadła mnie w tym momencie. Zatkało totalnie.Wnerwiłam się ,pizgłam pudełeczkiem i poszłam do Kauflanda.Tam bez łaski kartonik wzięłam ,włożyłam w środek zakupy i już był mój.Ciekawe ile za przesyłkę zapłacę?

W ub.r. wysyłałam Hermesem paczkę z ciuchami. Pudełko nie mogło jakichś wymiarów przekroczyć i waga do 20 kg  - koszt 20 euro. Sprawdzałyśmy z córką mojej ówczesnej Pdp i to było najtaniej. Ale pudełko jak po żelazku może lepiej pocztą...? Dhl-em znaczy.
08 listopada 2017 18:53 / 5 osobom podoba się ten post
ewa59

Cały dzień bolala mnie głowa....do gardła napsikałam sobie tantum verde i jakby troche lepiej...Zobaczę jutro...A tak wogole to cały czas mnie coś boli...jak ząb przestał to glowa i gardlo....A przede mną jeszcze miesiąc pracy....i ta pogoda mnie dobija....jestem nieszczęśliwa....:-(

To jest nas dwie... nieszczęśliwe
08 listopada 2017 18:54 / 2 osobom podoba się ten post
ewa59

Cały dzień bolala mnie głowa....do gardła napsikałam sobie tantum verde i jakby troche lepiej...Zobaczę jutro...A tak wogole to cały czas mnie coś boli...jak ząb przestał to glowa i gardlo....A przede mną jeszcze miesiąc pracy....i ta pogoda mnie dobija....jestem nieszczęśliwa....:-(

Ewa, aby do grudnia ! Jakoś  zleci, a potem wszystkie bóle i inne takie miną nam na naszym "sabacie"...mrugajacy-emotikon-ruchomy-obrazek-0003
08 listopada 2017 20:10 / 3 osobom podoba się ten post
ewa59

Biedna Ty moja.
08 listopada 2017 20:16 / 4 osobom podoba się ten post
ewa59

To wina gardła Ewuniu,pewnie masz stan podgrączkowy i stąd ten podły nastrój. Napij się mleka z miodem,powinno pomóc . 
11 listopada 2017 12:08
Ludzie jest mi niedobrze i ciarki mi po grzbiecie chodzą w kuchni mam jakieś robaki. Wczoraj zobaczyłam jak glistka łazi po szafce. Myślałam że to córka pdp z owocami i warzywami przyniosła. Dzisiaj na suficie takie coś łazi to taka mała glistka, przezroczysta. Podobna do tych od mięsa. Co to może być błeeee 
11 listopada 2017 12:28 / 8 osobom podoba się ten post
MeryKy

Ludzie jest mi niedobrze i ciarki mi po grzbiecie chodzą w kuchni mam jakieś robaki. Wczoraj zobaczyłam jak glistka łazi po szafce. Myślałam że to córka pdp z owocami i warzywami przyniosła. Dzisiaj na suficie takie coś łazi to taka mała glistka, przezroczysta. Podobna do tych od mięsa. Co to może być błeeee :zaskoczenie:

Larwa mola spożywczego . Przejrzyj kasze...ryże ...wszystko co sypkie w szafkach . Nie musi być bardzo stare . Kiedyś to paskudztwo dojrzałam u siebie na szteli  na suficie w kuchni . Okazało się , że w saszetkach z kaszami były już rozwinięte mole . Coś mi wtedy , jakiś środek w saszetkach zakupiono , ale wszystkie produkty wywaliliśmy .
11 listopada 2017 12:32 / 6 osobom podoba się ten post
MeryKy

Ludzie jest mi niedobrze i ciarki mi po grzbiecie chodzą w kuchni mam jakieś robaki. Wczoraj zobaczyłam jak glistka łazi po szafce. Myślałam że to córka pdp z owocami i warzywami przyniosła. Dzisiaj na suficie takie coś łazi to taka mała glistka, przezroczysta. Podobna do tych od mięsa. Co to może być błeeee :zaskoczenie:

To mogą być larwy moli spozywczych. Zrób przegląd szafek, a szczególnie tam gdzie sa mąki, kasze, orzechy, bułka tarta itp....jeśli coś zauważysz to wszystko jest do wyrzucenia.
11 listopada 2017 12:35 / 7 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Larwa mola spożywczego . Przejrzyj kasze...ryże ...wszystko co sypkie w szafkach . Nie musi być bardzo stare . Kiedyś to paskudztwo dojrzałam u siebie na szteli  na suficie w kuchni . Okazało się , że w saszetkach z kaszami były już rozwinięte mole . Coś mi wtedy , jakiś środek w saszetkach zakupiono , ale wszystkie produkty wywaliliśmy .

A to możliwe. Taki tu syf w szafkach, że głowa boli. Ja tych starych gówien nie jem. Mam dosyć. A zmienniczka powiedziała nie jesteśmy od porządków żeby nie popsuć szteli. A tu starego żarcia i brudu po czubek głowy.
Tak wyglądał pojemnik na sztućce.
11 listopada 2017 12:38 / 6 osobom podoba się ten post
MeryKy

A to możliwe. Taki tu syf w szafkach, że głowa boli. Ja tych starych gówien nie jem. Mam dosyć. A zmienniczka powiedziała nie jesteśmy od porządków żeby nie popsuć szteli. A tu starego żarcia i brudu po czubek głowy.
Tak wyglądał pojemnik na sztućce.

Ja ppppppp...........!
11 listopada 2017 12:56 / 7 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ja ppppppp...........!

A jakbyś hażle zobaczyła to byś się chyba porzygała. U góry ok ale tam gdzie woda w środku jakby obłożone sraczką. Kuzwa za jakie grzechy. Już mi zaciska znowu żołądek wrrr. Dzisiaj ma córka pdp przyjść bo ja jade na targi. Jak nie spadnie z sufitu do gara albo na talerz ta larwa to jej pokażę i nic mnie nie obchodzi zmienniczka. Bedzie siedzieć to niech wyrzuca te starocie. Ja mam dosyć  A kobita tu była już dwa razy po 3 miesiące to mogła trochę ogarnąć fuj fuj fuj 
11 listopada 2017 13:13 / 9 osobom podoba się ten post
ewa59

To mogą być larwy moli spozywczych. Zrób przegląd szafek, a szczególnie tam gdzie sa mąki, kasze, orzechy, bułka tarta itp....jeśli coś zauważysz to wszystko jest do wyrzucenia.

Co do wyrzucenia, co do wyrzucenia,
Opiekunka ma za darmo kaszę z mięsem i nie tylko, kurde gotować i wcinać
11 listopada 2017 13:18 / 6 osobom podoba się ten post
Geronimo

Opiekunka ma za darmo kaszę z mięsem i nie tylko, kurde gotować i wcinać:smiech2:

Nooo......za karę niech to zje....
11 listopada 2017 13:18 / 8 osobom podoba się ten post
Geronimo

Opiekunka ma za darmo kaszę z mięsem i nie tylko, kurde gotować i wcinać:smiech2:

Białe robale to pewnie i wysokobiałkowe :)
11 listopada 2017 13:21 / 1 osobie podoba się ten post
ewa59

Pocieszałam Ciebie, a teraz mnie rozbiera jakiś wirus a jeszcze wczoraj polazłam w ziąb niesamowity oglądać Martinsumzug.....no szalona jestem