Powitajki przy kawie 60

05 maja 2020 15:01 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam Cię Werska. Dziś dostałam informację i propozycje pracy u pewnej Pani. Pani ta była opisana przez koordynatora jako osoba strasznie dokładna, która wszystko musi mieć robione pod zegarek i pod linijkę. I była tam informacja, że ostatnio była tam jakaś Pani Jolanta nazwiska nie wiem ile mówili. Kiedyś mi się skojarzylo, że Ty masz na imię Jola bo opisywała jak kiedyś jakiś pdp do Ciebie tak wolał. I teraz ta babka jest sama i jednak potrzebują opiekunki bo nie chce rodzina pomagać i nie chcą. I tak skojarzyłam, że to jest to co Ty ostatnio tam byłaś. Narazie podziękowałam bo chyba bym się z tą babka nie zgodziła. Czekam na inną ofertę. 

Czy to był Hanower?
05 maja 2020 15:19 / 8 osobom podoba się ten post
   Czy ktoś wie, kiedy otworzą firmy dla pracowników, np Bosch i kiedy przedszkola dla seniorów  będą działać?    przydałoby się.    Na razie ze spokojem 
05 maja 2020 16:18 / 5 osobom podoba się ten post
Werska

Czy to był Hanower?

Nie to raczej  nie ta oferta. To było gdzieś koło Stuttgart. Ale z opisu tej oferty tak to wyglądało jakby to chodziło o Bukietowa. Aż mnie ciary przeszły jak czytali mi  tą ofertę. 
05 maja 2020 16:29 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978, znasz może busiarnię Skafander? 
05 maja 2020 17:02 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Dusia1978, znasz może busiarnię Skafander? 

skafander travel znam. jezdza w moje okolice. kilka razy z nimi wyjezdzałam. A czemu pytasz? 
05 maja 2020 17:09 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nie to raczej  nie ta oferta. To było gdzieś koło Stuttgart. Ale z opisu tej oferty tak to wyglądało jakby to chodziło o Bukietowa. Aż mnie ciary przeszły jak czytali mi  tą ofertę. 

Widać nie jedna niemiecka babcia jest bukietowa 
05 maja 2020 17:29 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

skafander travel znam. jezdza w moje okolice. kilka razy z nimi wyjezdzałam. :-)A czemu pytasz? 

Akurat na szteli jest ich wizytówka
05 maja 2020 17:31 / 4 osobom podoba się ten post
Marilyn

Moje drogie  towarzyszki  niedoli , czy wiadomo  co  z tą  kwarantanną?

06 maja 2020 05:46 / 13 osobom podoba się ten post
Witam się z Wami.  z zimnego południa Polski. Za oknem ulewa i wiatrzysko bo mi wszystkie świerki wygina na prawo i lewo.  Na najbliższą noc nawet zapowiadają przymrozki do minus 5.  Ale od jutra podobno ma być już pięknie i słonecznie. Tak więc dziś nawet na taras się nie wyjdzie i trzeba będzie w centralnym przepalać. Nie lubię , kiedy jest zimno w mieszkaniu. Dla wszystkich zostawiam kawkę co by zacząć pięknie ten dzień  oraz piękne kwiaty bo jeśli słoneczka dziś niet to przynajmniej od kwiatów będzie wesoło. 
06 maja 2020 06:21 / 13 osobom podoba się ten post
  Dzieńdoberek w środę.Najprawdopodobnie dzisiaj wróci seniorka ze szpitala,ot i będzie koniec laby i ogladania filmów.Raz w tygodniu ma przychodzić pflegedienst do przykręcania srub,ale wspomniałam,że przydałaby sie codziennie do pomocy przy toalecie,bo samej,to będzie mi cięzko.Obaczymy,choć nie nastawiam się zbyt optymistycznie.Biore się za kawę.Miłego,słonecznego dnia Opiekunowo
06 maja 2020 06:27 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kochani! Dzień świstaka czas zacząć  
06 maja 2020 07:04 / 10 osobom podoba się ten post
Dusiu, dziękuję za kawę
Witam serdecznie i zaczynam kolejny dzień. Miłego dnia
06 maja 2020 07:22 / 11 osobom podoba się ten post
Witam was środowo, jutro o tej porze to powinnam już w trasie być.
Dziś dopakuję autko, może uda się jeszcze trochę ogródek upiększyć? Rybki i łódkę sobie odpuszczę, niech małżonek sam się pomęczy. Lepiej, żeby mi się dziś pod nogami nie plątał, bo mogłabym go "uszkodzić". Wczoraj sąsiadka zrobiła mi "pazurki", na wyjazd powinny wystarczyć.
Miłego dnia wszystkim
06 maja 2020 07:36 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przy porannej kawie!
Maluda, trzymam kciuki za to, żeby to pflego przychodziło ci pomagać...
06 maja 2020 07:38 / 6 osobom podoba się ten post
Werska

Dzień dobry przy porannej kawie!
Maluda, trzymam kciuki za to, żeby to pflego przychodziło ci pomagać...

Dziękuję Werska, ale jak znam życie, to poprzestaną na tej jednej wizycie pewnie...