Powitajki przy kawie 60

06 maja 2020 11:44 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kochani w ta pięknie słoneczną  środunię, życzę wszystkim i każdemu z osobna spokojnego dnia przy przepysznej   i smakowitym  
Ja już obiadek nakładam i finito do 15 ,, a potem zleci 
No to do miłego  
06 maja 2020 12:30 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo:-) dzisiaj  moja mama jedzie do szpitala. Taki trudny wybór . Ryzyko jechać ryzyko zostać w domu .  

06 maja 2020 12:43 / 7 osobom podoba się ten post
Dorota będzie dobrze 3m sięA i dzwoniłam do firmy nie ma kwarantanny dla wieżdżających do Polski, ale trzeba mieć w łapie umowę że się w De pracuje i że się zjeżdza z pracy, tak mi powiedzieli ,ale i tak przedłużam jeśli mi klapnie jedno miejsce też w Bonn o ile będą chcieli mnie na miesiąc ,otwieralabym tam stelę A na 100% Clio nam zda relacje jak to wygląda po powrocie do kraju no ale firma by mi głupot nie gadała przecież.
06 maja 2020 13:06 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich,  podopieczna  wczoraj miała  agonię  brak kontaktu,  dziś się poprawiło  zaczęła  pić trochę  wody  ale co to jest  te parę  łyków.  Dodatkowo  pojawiły  się odleżyny, pojawił się też  problem  z pieluszką  dziś robiliśmy bo obydwoje  z jej przyjacielem natomiast  od jutra chyba  ma ktoś  przychodzić  ponieważ pdp nie ułatwia  ruchów.  Lekarka    nawet  nie patrzyła  czy ma jakieś  zmiany  na ciele  dopiero po jej wyjściu  odkryliśmy  rany  na pupie  nogach  piętach  , lekarka wczoraj nie kazała  ruszać  bo w sumie  to agonia  już była. 
Jestem trochę  w rozsypce  bo nic nie wiem  co dalej.  

06 maja 2020 13:35 / 8 osobom podoba się ten post
Marilyn masz chrzest bojowy na bardzo ostro..
Mogę tylko powiedzieć, że trzymam kciuki. Może dziewczyny z takimi doświadczeniami się wypowiedzą. Jedyne, co mi przychodzi do głowy- to nie wahaj się prosić o pomoc wszelaką. To bardzo trudna sytuacja i nie ma co się szczypać!
06 maja 2020 13:41 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dorota będzie dobrze 3m się:bravo:A i dzwoniłam do firmy nie ma kwarantanny dla wieżdżających do Polski, ale trzeba mieć w łapie umowę że się w De pracuje i że się zjeżdza z pracy, tak mi powiedzieli ,ale i tak przedłużam jeśli mi klapnie jedno miejsce też w Bonn o ile będą chcieli mnie na miesiąc ,otwieralabym tam stelę :super1:A na 100% Clio nam zda relacje jak to wygląda po powrocie do kraju no ale firma by mi głupot nie gadała przecież.

06 maja 2020 14:14 / 7 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dorota będzie dobrze 3m się:bravo:A i dzwoniłam do firmy nie ma kwarantanny dla wieżdżających do Polski, ale trzeba mieć w łapie umowę że się w De pracuje i że się zjeżdza z pracy, tak mi powiedzieli ,ale i tak przedłużam jeśli mi klapnie jedno miejsce też w Bonn o ile będą chcieli mnie na miesiąc ,otwieralabym tam stelę :super1:A na 100% Clio nam zda relacje jak to wygląda po powrocie do kraju no ale firma by mi głupot nie gadała przecież.

Tak nasz rację kwarantanny dla nas nie ma. Papier musu być na granicy. Wiem to bo mam akceptację na nowe miejsce od 18 maja do 30 czerwca i powiedziała, że żadnej kwarantanny nie ma ani w jedną ani w drugą stronę. 
06 maja 2020 15:11 / 7 osobom podoba się ten post
  gwiazda pod szczęśliwa gwiazda  czyli... 
06 maja 2020 15:13 / 3 osobom podoba się ten post
Clio

:gwizdanie::szampan::wino: :szampan2::disco: gwiazda pod szczęśliwa gwiazda:lol3:  czyli... :lol3:

Kiedy jedziesz do domu? 
06 maja 2020 15:17 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Kiedy jedziesz do domu? :-)

Kikuki  8 popołudniu   ale już sobie podtancowywuje
06 maja 2020 17:08 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Dziewczyny,

Dawno z Wami nie byłam. Życie tak mi się potoczyło, że w 2018roku, po pięciu latach pracy opiekunki w Niemczech, znalazłam fajną, dobrze płatną pracę w Polsce, fajnego faceta, też w Polsce i zaczęłam życie na miejscu. I tak mi się przydarzyło, że przez tego nieszczęsnego wirusa praca się skończyła. 
Po miesiącu szukania czegoś na miejscu podjęłam męską... Wróć. Kobiecą decyzję, żeby w wieku mało imponujących lat 29 zostawić chłopa i dziecko (jego dziecko, trzynastoletnie, które trafiło mi się z facetem i nowofundlandem w pakiecie)w  Polsce i wrócić do pracy w De. 

Mam nadzieję, że nie zostałam całkiem zapomniana...  Czuję, że do Was wracam :)

06 maja 2020 17:53 / 4 osobom podoba się ten post
Samboja

Dzień dobry Dziewczyny,

Dawno z Wami nie byłam. Życie tak mi się potoczyło, że w 2018roku, po pięciu latach pracy opiekunki w Niemczech, znalazłam fajną, dobrze płatną pracę w Polsce, fajnego faceta, też w Polsce i zaczęłam życie na miejscu. I tak mi się przydarzyło, że przez tego nieszczęsnego wirusa praca się skończyła. 
Po miesiącu szukania czegoś na miejscu podjęłam męską... Wróć. Kobiecą decyzję, żeby w wieku mało imponujących lat 29 zostawić chłopa i dziecko (jego dziecko, trzynastoletnie, które trafiło mi się z facetem i nowofundlandem w pakiecie)w  Polsce i wrócić do pracy w De. 

Ja Ciebie nie znam z lat poprzednich bo od stycznia 2019 tu jestem ale witam Cię serdecznie Jeny aleś Ty młoda 
06 maja 2020 18:07 / 3 osobom podoba się ten post
Samboja

Dzień dobry Dziewczyny,

Nie pamiętam bo nie mogę,ale witam Cię serdecznie 
PS 
Kiedyś zmieniałam 22 letnia dziewczynę i  byłam pod wrażeniem jaki miała świetny kontakt z podopiecznym i  wszystko zostawiła w najlepszym porządku.. Bardzo miło ja wspominam 
06 maja 2020 18:09 / 3 osobom podoba się ten post
Samboja

Dzień dobry Dziewczyny,

Witaj, witaj
Ja tu też świeżak, ale tutaj wesoło bywa
06 maja 2020 19:18 / 5 osobom podoba się ten post
Samboja

Dzień dobry Dziewczyny,

Zastanawialiśmy się gdzie zniknęłaś, bo wszyscy czekali niecierpliwie, aż coś nowego na swoim kulinarnym blogu napiszesz.

No cóż- szkoda zostawiac taki sympatyczny pakiecik, ale zostawiasz nie na wieczność- wrócisz przecież, a i pracę w Niemczech możesz potraktować jako tymczasowe rozwiązanie. Młoda jesteś- wszystko przed Tobą.
U mnie chłop ten sam co przed kilku laty, tylko Niemcy zmienilam na Szwajcarię. Jednak tak nie całkiem. Czasem wpadam na krótko na Bawarię- zmienic przyjaciólke, gdy ta chce do domu zjechać.