Powitajki przy kawie 60

06 maja 2020 20:10 / 9 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór. Zimno i wiatr wieje ale w domciu jest dobrze. Rozleniwiam się coraz bardziej. Jeszcze 20 dni i laba się skończy. Nie wiem jak ja z domu wyjdę 
06 maja 2020 20:13 / 6 osobom podoba się ten post
Samboja

Dzień dobry Dziewczyny,

Dawno z Wami nie byłam. Życie tak mi się potoczyło, że w 2018roku, po pięciu latach pracy opiekunki w Niemczech, znalazłam fajną, dobrze płatną pracę w Polsce, fajnego faceta, też w Polsce i zaczęłam życie na miejscu. I tak mi się przydarzyło, że przez tego nieszczęsnego wirusa praca się skończyła. 
Po miesiącu szukania czegoś na miejscu podjęłam męską... Wróć. Kobiecą decyzję, żeby w wieku mało imponujących lat 29 zostawić chłopa i dziecko (jego dziecko, trzynastoletnie, które trafiło mi się z facetem i nowofundlandem w pakiecie)w  Polsce i wrócić do pracy w De. 

Mam nadzieję, że nie zostałam całkiem zapomniana...  Czuję, że do Was wracam :)

Nie zostałaś zapomniana, gdzieżby. A zwłaszcza twoje przepisy  Witaj ponownie w naszym gronie. 
06 maja 2020 21:02 / 12 osobom podoba się ten post
I dobry wieczór.   Muszę jednak przyznać że ostatnio trafiam na bezrobocie,z czego się cieszę, bo się nadaję   To miasteczko mi trochę nie leży bo się nic nie dzieje. Klimat jakby z włoskiego może, urokliwego  i historycznego miejsca , wąskie uliczki , wysoka zabudowa , my w środku . Pokój mam zajebisty , 4 okna , widok na knajpy, łoże podwójne, extra wygodne.  Na 1 piętrze, na dole pdp, a syn na 2. Samotnik.  Babcia demencyjna , ale niegroźnie, głównie to się śmieje, gada do siebie, układa, przekłada, no zajmuje się swoimi sprawkami  Jemy wege, lajtowo, całą trójką.  Na zakupach nie ma problemu . Kasa domowa jest.  Śniadanie ok 9, dzień kończymy ok 21. Grzecznie wszyscy w swoich łóżeczkach.   Nie ma spiny z niczym . Syn nas opiera, śmieci wynosi , sałatki robi, nie narzeka    To chyba i ja nie powinnam . 
Przerwy mam różnie i różne ale w tej syt nawet mi to nie przeszkadza . Jak jeszcze dojdzie przedszkole to już w ogóle, co tu robić 
Myślałam że z prysznicem może być ciężko ale też nie jest .  

No to płynę z fartem 

06 maja 2020 21:12 / 4 osobom podoba się ten post
Samboja

Dzień dobry Dziewczyny,

Dawno z Wami nie byłam. Życie tak mi się potoczyło, że w 2018roku, po pięciu latach pracy opiekunki w Niemczech, znalazłam fajną, dobrze płatną pracę w Polsce, fajnego faceta, też w Polsce i zaczęłam życie na miejscu. I tak mi się przydarzyło, że przez tego nieszczęsnego wirusa praca się skończyła. 
Po miesiącu szukania czegoś na miejscu podjęłam męską... Wróć. Kobiecą decyzję, żeby w wieku mało imponujących lat 29 zostawić chłopa i dziecko (jego dziecko, trzynastoletnie, które trafiło mi się z facetem i nowofundlandem w pakiecie)w  Polsce i wrócić do pracy w De. 

Mam nadzieję, że nie zostałam całkiem zapomniana...  Czuję, że do Was wracam :)

Ja również  pamiętam  Twoje wpisy kulinarnePozdrawiam
06 maja 2020 21:29 / 5 osobom podoba się ten post
Mycha

Dobry wieczór. Zimno i wiatr wieje ale w domciu jest dobrze. Rozleniwiam się coraz bardziej. Jeszcze 20 dni i laba się skończy. Nie wiem jak ja z domu wyjdę :lol1:

Jak już wyjdziesz z domu, to będzie Ci od adrenaliny w glowie szumiało 
07 maja 2020 05:59 / 11 osobom podoba się ten post
   Dokładnie,całkowicie utożsamiam sie z tymi słowami.Spało mi sie kiepsko,o czwartej juz myslałam,że koniec spania,ale przysnęłam na mała godzinkę i kawa juz też pachnie.Zimno będzie,tak jak wczoraj.Ze szpitala nadal żadnych wiadomosci-wiem tylko,że pflegedienst bedzie codziennie przychodzić,a seniorka bedzie leżała w łózku około 6 tygodni-jak dobrze pójdzie.Ja tu napewno nie wrócę.Dobra,koniec biadolenia,miłego czwartku Opiekunowo
07 maja 2020 07:02 / 13 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  Za oknem piękne słońce ale i wiatr więc chyba jeszcze dziś nie ma co liczyć na " opalanie" się.  Póki co do poniedziałku włącznie nadają piękna pogodę. To już mój 11/14 dni więzienia domowego  więc wyglądam końca kwarantanny bo już niedługo jajko zniosę. Miłego dnia Wam życzę ludziska . 
07 maja 2020 07:10 / 12 osobom podoba się ten post

Witam Was w czwartek
Słoneczko świeci, ptaszki ćwierkają, zapowiada się ładny dzień
Miłego dnia
07 maja 2020 07:13 / 12 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  dobrego czwartku kochani 
07 maja 2020 07:21 / 11 osobom podoba się ten post
Witam!  Dzisiaj mam wolne i zamierzam  dobrze  wykorzystać ten dzień Kawa już  się  parzy. ...zapraszam Miłego czwartku kochani!
07 maja 2020 07:37 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry życzę przyjemnego dnia 
07 maja 2020 07:45 / 12 osobom podoba się ten post
Dzień dobry! Piękna pogoda, ptaszki ćwierkają. To nie wypada przekładać wycieczki rowerowej na jakąś górkę z ruinami tutaj- z koleżanką jedziemy. Ale.. Miesiąc na rowerze nie jeździłam, ostatnie dwa dni dały mi się we znaki odrobinę i moje cztery litery dały mi znać, że są
Nic to, teraz już pewnie do zimy nie będzie takiej przerwy w "rowerowaniu", to tylko dziś jeszcze poczuję, że jadę....
07 maja 2020 08:24 / 10 osobom podoba się ten post
Dzien dobry wszystkimwypita....poranny spacer zaliczony.Słoncze przygrzewa przez szybyChwila laby i czasz sie ruszyć...dziś.......czyli porządkowo.miłego dnia
07 maja 2020 08:46 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Witam Wszystkich serdecznie 
Piękny majowy dzień się u mnie zapowiada 
Wam też życzę pieknego dnia i super pogody 
Pozwolę sobie do  się przysiąść a potem na targ się wybieram i sprawy urzędowe załatwiać 
07 maja 2020 09:06 / 9 osobom podoba się ten post
Jestem i jaPiękne słoneczko więc poopalam się nad Renem na pauzie .Miłego radosnego dnia .Malgi i Tina szerokiej drogi do pracy