Powitajki przy kawie 62

10 sierpnia 2020 09:38 / 5 osobom podoba się ten post
Dziń róbmy. Miłego dnia i początku nowego tygodnia wam życzę 
10 sierpnia 2020 09:52 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przyjemnego poniedziałku 
10 sierpnia 2020 12:59 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
10 sierpnia 2020 13:03 / 4 osobom podoba się ten post
Witam ponownie,myślałam że trochę popada a tu znowu gorąc ale chyba zaraz na rowerek wyskoczę chociaż na godzinkę jak dam radę  do popołudnia 
10 sierpnia 2020 13:25 / 7 osobom podoba się ten post
Wpadam tu co jakiś czas na chwilę, bo pisać się nawet nie chce taki upał, i właśnie spostrzegłam, że się z Wami nie przywitałam. 
Dzień dobry więc piękne wszystkim. Zaraz idę na na kawę mrożoną, bo się z koleżanką umówiłam. Lodziarnia w cieniu, więc przyjemnie. 
Miłego popołudnia 
10 sierpnia 2020 14:50 / 6 osobom podoba się ten post
To znowu ja. Od wczoraj w Polsce, ale na 22 jadę znowu do Szwajcarii. Tym razem Bazylea. Trzymajcie kciuki, żeby była dobra sztela :)
10 sierpnia 2020 19:29 / 6 osobom podoba się ten post
Giunta. Trzymam kciuki, aby sztela była przyjazna, a przynajmniej elastyczna  - z resztą sobie poradzisz, bo kto jak nie Ty?
Nie wiem, czy za pewnik się trzyma kciuki? Na wszelki wypadek będę trzymać, bo nim jest kasa, a nigdzie nie zarobisz tyle, co tam.
Nie wiem, czy tym razem przymierzasz się do stałego miejsca, ale nawet jakbyś jeździła tylko na zastępstwa- to po 3-miesięcznym pobycie ( sumując wszystkie wyjazdy i jeżeli będziesz miała na dalszy pobyt zaklepane miejsce w Szwajcarii) - musisz wyrobić Aufenhaltbewiligung L. Dokumenty się składa w najbliższym urzędzie gminy od adresu zameldowania. Może to zrobić firma  jeśli pośredniczy , możesz to zrobić samodzielnie.

A ja witam się już z domu. W środę wieczorem dotarłam . Na razie ogarnianie kątów i przestawianie wszystkiego po mojemu  Jednak nie jestem zbyt surowa, bo wspólne oglądanie wieczorami przez teleskop,  przy pogodnym niebie Saturna i Jowisza , wynagradza wszystko( acz to nic strasznego nie jest ) i zapiera dech.
W piątek ruszamy na bardzo zasłużony urlop na nasze ulubione Mazury. Nie było nas tam 3 lata.
Pracujcie dzielnie, nie dawajcie się smuteczkom i marazmowi oraz temu Niemcu  To chciałam właśnie napisać 
10 sierpnia 2020 21:23 / 3 osobom podoba się ten post
Tina, dokąd   Ty jeździsz na Mazury, jeśli mogę spytać?
To znaczy wiem, że spytać mogętylko może obawiasz się paparazzich i nie powiesz 
Może masz jakieś fajne  miejsce, którego ja nie znam ,choć na Mazurach urodzona  
11 sierpnia 2020 04:53 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo.
Dziś następny dzień upalny się zapowiada...
Na razie wyjadam wszystkie resztki z lodówek, jakoś nawet mnie na zakupy nie ciągnie w tym upale.
Miłego dnia wszystkim
11 sierpnia 2020 05:48 / 5 osobom podoba się ten post
Witam! Będzie  upalny  dzień...plany szerokie Spokojnego dnia życzę 
11 sierpnia 2020 06:28 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  Jakoś udało mi się przespać cala noc. Okna po otwierane, wiatrak chodził to dało się spać. Narazie za oknem pochmurno ale upał jest prognozie. No zobaczymy jak się to rozwinie. Spokojnego dnia ludziska . 
11 sierpnia 2020 07:06 / 7 osobom podoba się ten post
Witam Was serdecznie 
Przyjemnie teraz na tarasie , jeszcze nie ma upału.
Życzę fajnego dnia
11 sierpnia 2020 07:11 / 8 osobom podoba się ten post
Wszystkim miłego,bezstresowego poniedziałku!!!To juz jutro jadę do domu!!!Wszystkim pracujacym życzę bezstresowych i szybko upływajacych dni!!!Do następnego!!!
11 sierpnia 2020 08:03 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja też się witam i miłego dnia życzę ,na dworze fajnie chłodno ale będzie gorąco uff ale to nic ja lubię ciepło. Miłego i szybkiego dnia życzę wszystkim i sobie też  
11 sierpnia 2020 08:12 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w kolejny słoneczny dzieńjeszcze przyjemnie za okne,można przewietrzyć wypita....pdp jeszcze w łóżku...oczekujemy na rehabilitantkę.Miłego wtorku