Powitajki przy kawie 62

13 sierpnia 2020 11:15 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo lekko się ochłodziło
13 sierpnia 2020 11:38 / 4 osobom podoba się ten post
A u mnie znowu goronc, ale też nie będę marudzić,że ciągle upał, bo nieraz jeszcze za nim zatęsknię pewnie 
Babcia brzoskwinkę obraną wtryniła, wodę pije, z sokiem jabłkowym więcej jej "wchodzi ". Teraz przysypia czekając na obiad. Ciśnienie ma 113/62 puls 80. Wynik pomiaru przy zielonej kropce się wyświetlił,to chyba dobre ? We wrześniu skończy 84 lata i zawsze miała niskie.
Przyglądam się pelargoniom,zielonej trawie u sama z siebie dumna jestem, że tak o nie dbam, że i upał nie straszny. Wczoraj nawet ogrodnik mnie wychwalił 
Ale i tak najbardziej podobają mi się  donice 
13 sierpnia 2020 14:57 / 3 osobom podoba się ten post
Witam i ja dziś trochę późnawo bo jestem do kitu. W nocy dwa razy byłam budzona i od 3,50 to już nie spałam do rana bo nie dość że pobudka to jeszcze duchota.Rano było dość chłodno ale po obiedzie znów 31-32 stopni, jestem już zmęczona i psychicznie i os gorączki ale też nie będę marudzić bo napewno zatęsknię za takim ciepełkiem bo przecież lubię ciepełko,jeszcze zaznaczam że wcale nie padało ufff , na dodatek mój żołądek znowu robi mi psikusa i muszę zastosować dietę,obiadu nie jadłam zrobiłam sobie nasz polski kisiel,bo zawsze go przywożę he,he mnie dobrze robi na dolegliwości żołądkowe hi,hi. Na przerwie oczywiście musiałam odespać,nockę ha,ha. Teraz już dość użalania się ale wiecie dobrze że jak się człowiek wyżalić to lepiej na duszy,a tu jest najlepszy kącik na to. Rozpisałam się a teraz czas do obowiązków i życzę wszystkim spokojnego i chłodnego reszty dnia 
13 sierpnia 2020 15:00 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

A u mnie znowu goronc, ale też nie będę marudzić,że ciągle upał, bo nieraz jeszcze za nim zatęsknię pewnie :-)
Babcia brzoskwinkę obraną wtryniła, wodę pije, z sokiem jabłkowym więcej jej "wchodzi ". Teraz przysypia czekając na obiad. Ciśnienie ma 113/62 puls 80. Wynik pomiaru przy zielonej kropce się wyświetlił,to chyba dobre ? We wrześniu skończy 84 lata i zawsze miała niskie.
Przyglądam się pelargoniom,zielonej trawie u sama z siebie dumna jestem, że tak o nie dbam, że i upał nie straszny. Wczoraj nawet ogrodnik mnie wychwalił :lol1:
Ale i tak najbardziej podobają mi się  donice 

Gusia piękne te Pelargonie ale doniczki jeszcze ładniejsze masz rękę do kwiatów,mnie to już ręka ręli od dźwigania konewki bo mam trochę więcej podlewania,ale szkoda mi roślinek i co wieczór leję im wody 
13 sierpnia 2020 18:34 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

I ja wymiękam. Mogłoby znów popadać, bo jest sucho, jałowo i coraz to częściej się pojawia,  lub objawia jakiś tuman. Kurzu. Tak, chyba tak :-)
Oraz dzień dobry serdeczne Ludzie mili. Proszę nie brać powyższego sarkazmu poważnie, bo takież moje nędzne poczucie humoru od urodzenia :-) i do nikogo tu nie piję, choć upał i nawadniać się trzeba :-)
Humor mi pomimo upału dopisuje. Chyba dlatego, że u siebie w domku znosi się wszystko inaczej, lepiej i postrzega z innej perspektywy.
Jak Maluda z męzem i my jutro wyjeżdżamy, tyle , że na wieczór. Jeśli Maluda chce to możemy się zamienić dzinsami. Kupiłam w wyprzedaży Levi Strauss- nie mierzyłam, okazały się przykrótkie, ale mają stylową dziurę na nogawce :lol1:
Pomijając te drobne szczegóły, już ich podwijać nie bedzie trzeba- jedno zajecie mniej :lol2:
Wam życzę znośnego dzionka .

Dzięki Tinus, już mi podwinął, tez mam dziurawe i Levi Strauss, se zaszalałam, Piotruś dostał Wranglery i niech się cieszy
13 sierpnia 2020 18:37 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Dzięki Tinus, już mi podwinął, tez mam dziurawe i Levi Strauss, se zaszalałam, Piotruś dostał Wranglery i niech się cieszy:radosc1:

Edit, a zakupiłam też białe jeansy Webera i mój prawie plakal, jak mu kazałam zrobić z nich bermudy
13 sierpnia 2020 19:01 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Dzięki Tinus, już mi podwinął, tez mam dziurawe i Levi Strauss, se zaszalałam, Piotruś dostał Wranglery i niech się cieszy:radosc1:

Póki noga opalona , to niech wygląda przez tą dziurę  Niech będą zazdrośni jeden z drugim 
Że Twój szyje, to szacun. Nie mów jeszcze, że lubi scibolić igiełką. Mój to taki odmieniec, ani do szycia- do kuchni też nie za bardzo. Ale jak monter z dechami do konstrukcji ogródkowych przyjechał, to zaraz do niego poleciał :O.
Taki bardziej techniczno- mechaniczny jest, ale ma to swoje dobre strony. Przy aucie nawet paluszka nie pobrudzę 
13 sierpnia 2020 19:01 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Edit, a zakupiłam też białe jeansy Webera i mój prawie plakal:radosc:, jak mu kazałam zrobić z nich bermudy:radosc1:

Może to były męskie ? 
13 sierpnia 2020 19:04 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Póki noga opalona , to niech wygląda przez tą dziurę :-) Niech będą zazdrośni jeden z drugim :lol1:
Że Twój szyje, to szacun. Nie mów jeszcze, że lubi scibolić igiełką. Mój to taki odmieniec, ani do szycia- do kuchni też nie za bardzo. Ale jak monter z dechami do konstrukcji ogródkowych przyjechał, to zaraz do niego poleciał :O.
Taki bardziej techniczno- mechaniczny jest, ale ma to swoje dobre strony. Przy aucie nawet paluszka nie pobrudzę :lol2:

Tina, mój to wsio, prawie jak Koło Gospodyń Wiejskich:-, bez przesady-nawet razem robimy remonty choć nie wiem jak długo jeszcze. 
13 sierpnia 2020 19:06 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Może to były męskie ? :lol1:

Nie, typowo damskie 
13 sierpnia 2020 19:15 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Tina, mój to wsio, prawie jak Koło Gospodyń Wiejskich:-:-), bez przesady-nawet razem robimy remonty choć nie wiem jak długo jeszcze. 

Zawsze się znajdzie jakaś łyżka dziegciu w tym wszystkim. Pisałaś. Mój do końca zycia na Euthyroxsie. Hashimoto. Teraz juz jest ok. Problemy krążeniowe poszły precz, ale musi dbać o siebie. Zdrowe jedzenie, pilnować wagi i ruszać się. Jak jestem to uważam na to jak Cerber, ale jak mnie nie ma, to sobie folguje . Przeważnie jak wracam to te parę kilo ma więcej. Grzeszy w fast-foodach...
14 sierpnia 2020 05:08 / 5 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo.
Dziś ma być trochę chłodniej - to dobrze, bo mam zaplanowane trochę ekstra pracy. A już jutro ma przyjechać zmienniczka, więc chciałabym wcześniej ogarnąć pakowanie auta.
Miłego dnia wszystkim.
14 sierpnia 2020 05:23 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie. Piątek weekendu początek. Przede mną jeszcze 7 takich weekendów.  Za oknem jakby chłodniej bo musiałam kołdrę naciągnać bo mnie owiewało. Dziś dzień zakupów a że jutro tutaj święto więc w sklepach pewnie będą tłumy. Obiad mam pod szykowany więc rano dokończę a po powrocie ze sklepu zjemy. Wam wszystkim życzę spokojnego dnia i znosnych temperatur bo  prognozy na weekend są znowu przerażające nawet do 36 stopni.  Lubię ciepełko ale to już jest przesada. Na dobry początek dnia kawkę zostawiam. 
14 sierpnia 2020 07:07 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Przyjemnie o poranku
Życzę Wam miłego dnia 
14 sierpnia 2020 07:59 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, witam w piątek,już przedostatni na tym zleceniu. Chłodniej narazie, to po śniadaniu chyba w końcu  trochę poprasuję.spokojnego, przyjemnego dnia życzę